Last news in Fakti

30 Април, 2016 07:15 8 098 7

Реставриран Dodge Charger, но със сърце на Viper

  • dodge charger-
  • реставрация

Ще ви покажем един от най-известните американски мускулести автомобили - Dodge Charger, който е получил семейна реставрация, но с малко по-различна гледна точка. Автомобилът използва похвати от собствената си марка, без да нарушава границата и да бъде "осквернен", както повечето запалени фенове биха реагирали.

Цветът му Plum Crazy или "лудо лилаво" е единият отличителен белег на марката и заводските автомобили, които излизат с него обикновено са лимитирани. Двигателят също е от Dodge, но вместо култовите V8 с малък и голям блок, фамилията използва един малко по-различен агрегат. В него е натъпкан V10 двигател от второто поколение на Dodge Viper - 8.3-литров с мощност от 500 конски сили и 712 нютонметра въртящ момент. За да се "намести" картерът на двигателя е модифициран, но това за сега е единствената основна промяна.

Реставрацията, която започва от голо и много запуснато шаси е впечатляваща, като до момента е погълнала на 40 хиляди долара, но това не е от значение при наличието на толкова култов автомобил. Работата по него е разпределена по равно между баща и син, като единственото, което остава да бъде завършено е интериора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fake

    0 2 Отговор
    Значително по смислено и по добре направено от ""Вторият живот на една изоставена M-тройка""

    Коментиран от #3

  • 2 Жоро

    0 0 Отговор
    Гледам с удоволствие всичко за американските коли. След малко почват Бързи и Шумни по Discovery channel. В миналото предаване правеха подобен Додж
  • 3 росо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Fake":

    кажи ти каква кола караш, като си толкова "смислен"
  • 4 Кънчо САЩ

    0 0 Отговор
    Редакторче, Аре малко по-сериозно... Правим ли разлика между
    Чарджър и Чарджър, защото това на снимките си е второто ;)
  • 5 Кънчо САЩ

    0 0 Отговор
    Чаленджър* е това на снимките

    Коментиран от #7

  • 6 Пецко

    0 0 Отговор
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Charger#/media/File:Dodge.383.magnum-black.front.view-sstvwf.JPG кое викаш е чарджър
  • 7 Toko

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кънчо САЩ":

    Кънчо,бягай в САЩ да научиш колите!!!!