Last news in Fakti

30 Април, 2016 12:42 5 650 1

Продават екземпляр от рали легендата Ford RS200

  • ford rs200

Създаден, за да покрие хомологацията във великата Група Б моделът RS200 е един от най-отличителните за американския производител. За жалост обаче от плануваните 200 автомобила са произведени само 146 поради късното включване на Ford към едно от най-епичните състезания, което бива преждевременно закрито поради няколко фатални инцидента.

Един от тези 146 автомобила в момента се продава в Англия и колкото и да е учудващо е с лява дирекция. Екипиран с по-малкия 1.8 литров Cosworth BDT двигател той разполага с мощност от 350 конски сили. Освен тях е снабден с въздуховодите от EVO версията и разглобяеми джанти Speedline с обути чисто нови гуми Toyo T1R.

Най-вълшебния детайл, който притежава този автомобил е магическото лостче за задаване на разпределението на мощността към мостовете, като избора е между 50:50, 37:63 към задния мост и за тези, които имат нужните умения само задно предаване. Все пак става въпрос за 350 конски сили и тегло малко над 1 тон. С навъртени само 12000 километра тази играчка се продава на доста приличната за такъв митичен автомобил цена от 255 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАК

    6 1 Отговор
    Истинска рядка спортна класика!!по ценна е от който и да е днешен дигитален боклук еднодневка!!