Last news in Fakti

1 Май, 2016 11:05 7 680 14

BMW представи колата на сигурността в DTM

  • bmw m4 gts-
  • кола на сигурността-
  • dtm

Един от автомобилните шампионати, който със сигурност обвързваме с мюнхенския производител BMW е този за туристически автомобили DTM. Освен общо 14-те състезателни автомобила на базата на M4, които ще се впуснат в битка през този сезон и друг представител на марката ще присъства на състезанията, като кола на сигурността - M4 GTS.

При появата на тази лимитирана версия на пазара всичките 700 броя бяха разпродадени за около месец. Тя се разграничава от нормалния модел основно по мощността, която достига 500 конски сили и 600 нютонметра, както и с карбоновата добавка за предната броня, фиксирания заден спойлер, леките джанти с размер 19 инча отпред и 20 отзад, фабричната предпазна клетка и килограмите, които са намалени с 27. Разбира се тук са добавени и всички средства за един автомобил на сигурността - радиосистемата и сигналните светлини на тавана, бронята и спойлера. Според производителя автомобилът е успял да обиколи северната дъга на Нюрбургринг за 7:28, което е с 24 секунди по-бързо от нормалната М4-ка и равно с това на Porsche Carrera GT.

В епичните състезания компания ще му прави и представителя на двуколесните - S1000RR. BMW M4 бе кола на сигурността в Moto GP, но отстъпи мястото на по-малкото си братче - M2, което получи някои от детайлите на GTS, като и двата автомобила на сигурността споделят и същата комбинация от бял основен цвят и боядисани в златно детайли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 John Doe

    2 5 Отговор
    Къде са хейтърчетата?! Започвайте да пишете глупости, че така статиите са ми безинтересни!
  • 2 Fake

    4 2 Отговор
    Е това е , те Бмв и там ще си останат до кола на сигурността . Когато големите излизат на пистата Бмв минават само да почистват след тях ..

    Коментиран от #12

  • 3 hellmaker

    1 3 Отговор
    Имаш в предвид големите кои? И БМВ чисти след тях? Дали.. Сигурно- те БМВ нямат стигане в ДТМ-а и като излязат на пистата другите се на.ират.. та големите Мюнхенци се показват като още по-големи и им чистят л...а.
  • 4 София / България

    3 1 Отговор
    Маа тва ако няма субуфер за чалгата, ко ми го хвалите?! БМВ без чалга е като ци****н без златни зъби.

    Коментиран от #9, #14

  • 5 Българина

    4 0 Отговор
    Писнало ми е от тези с чалга беемветата. Ето днес правя десен завой(Т-образно кръстовище) и върху мен идва лъскав, такъв черен "баварец". Що, ми щото съвсем случайно лентата, в която влизам аз(насрещна за него) е асфалтирана, а другата(в която той трябва да кара и да нямаме пресечна точка) НЕ Е, и уж ме заобикаля, ама как ме заобикаля - сакън да не стъпи на стария асфалт, хване му падне ароматизаторът в купето. Че и спря да слезе от колата... Не, мерси.
  • 6 Нов чо

    2 1 Отговор
    Бих му врътнал едно кръгче.)
  • 7 селото

    0 0 Отговор
    само за БГ рейсъри :)
  • 8 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Бмв се чудят още каква простотия да измислят.
  • 9 Роман Ценов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "София / България":

    Коментиран от #11

  • 10 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Е като обърка водата с маслото просто му пълниш радиатора с масло и проблема ти е решен !!!Видях на Кондофрей такъв беемвист със петстин коня дето отвори капачката ма главата и викаше - яаааа пръска вода .... дали да не сипя във водата нещо да го посгъсти
  • 11 тъйва

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Роман Ценов":

    а бе дъртак що не си караш трабанта, па да оставиш бмв да си правят каквото искат...или си кисел,че пенсийката не стига за бмв

    Коментиран от #13

  • 12 росо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Fake":

    Не ти ли омръзна да пускаш един и същ коментар винаги, като има статия за БМВ. Ти си най-голямата измишльотина на този форуми докато не си смениш плакатчето на стената и ника тук, явно ще повтаряш все една и съща глупост. Беше смешен... Кажи ти каква кола караш, ...ако имаш такава въобще.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 mediator37

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "София / България":

    Много добре знаеш, че циганите карат мерцедеси, циганин на БМВ не съм виждал. Ама истината боли.