Last news in Fakti

6 Май, 2016 07:15 6 020 2

Първото електрическо Ferrari в света

  • ferrari 308 gte

Преди време изпълнителният директор на скудерията - Серджо Марчионе сподели, че докато той взима решенията напълно електрически автомобил под марката Ferrari няма да има. Е косвено това вече не е така и причината е създанието наречено 308 GTE. Повечето кръвни фенове на марката веднага биха реагирали остро, но за да не бъде толкова опорочен автомобилът от най-обичаната марка в света е реставрирана след пожар машина. Въпреки това всички очакваме при появата на подобен автомобил да чуем суров V8.

Мощността на 308 след електрифицирането обаче е почти удвоена - фабричната мощност на автомобила е 240 кански сили, но сега той вече разчита на 465 конски сили и 447 нютонметра, за които няма нужда от високи обороти, а са на разположение от 0. Друга интересна част е, че автомобилът разполага с петстепенна ръчна скоростна кутия G50 от Porsche, която неутрализира негативните на обикновените електрически задвижвания, като ниската максимална скорост. Батериите, които захранват трите AC51 HPEVS двигателя са с 30 kwh достатъчни за изминаването на 160, като създателите от компанията Electric GT плануват да удвоят пробега. Автомобилът ще се включи и в електрическата надпревара ReFuel Electric Car Races на пистата Mazda Raceway Laguna Seca.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Сега остава да го пуснат с няколко петролни Ферарита и да видим колко "умници " тук ще се развикат тук , че било монтаж
  • 2 gost

    1 0 Отговор
    А да беше го оправил малко текста,не само да го преведеш с гугъл преводача и да го публикуваш