15 Май, 2016 20:00 3 114 0

Volvo подсказа за ново V40

  • volvo-
  • v40-
  • xc40

Излязлото преди близо година XC90 показа новата посока на компанията и бе последвано от спортните S60 и V60 Polestar, а на автосалона в Женева бяха представени S90 и V90, които преди месец видяхме и у нас в част от европейското им турне. Явно вече е ред и на по-малките модели на компанията да последват новата концепция.

Информацията съпътстваща тази снимка от фаровете с дневни светлини във формата на чука на Тор е, че това ще са светлините на V40 и XC40 - модели, които ще влязат в конкуренция с Audi A3 и Mercedes GLA. Средно размерен хечбек и малък кросоувър ще се борят с европейските си колеги доказвайки своите позитиви.

Те ще бъдат изградени върху нова модулна платформа наречена CMA, която значително ще намали теглото на автомобилите и ще увеличи устойчивостта на усуквания, като това ще се отрази на поведението им. За сега прототипът е кръстен Volvo Concept 40 и един от лозунгите му гласи "Не е Volovo-то на баща ти", което естествено значи, че автомобилът ще бъде предназначен за по-младите. Голямото SUV - XC90 наистина показа как трябва да изглежда автомобила на бъдещето и се прие изключително добре и очакваме и тези по-малки модели също да го направят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА