Last news in Fakti

24 Май, 2016 07:15 22 828 13

Mercedes-AMG GLC63 вече не е само мит

  • mercedes-amg glc 63

Явно германците от Mercedes са решили да прекрачат нормалната граница на средноразмерният им SUV автомобил - GLC и ще напъхат в него 4.0-литров V8 с близо 500 конски сили. Въпреки не малко, а много объркващите имена на компанията в последно време GLC представлява повдигнатото братче на C-class и новото поколение на GLK.

GLC бе представен през миналата календарна година и съвсем скоро получи първата си спортна версия - GLC43 с 3.0-литров V6 турбос мощност от 367 конски сили и 520 нютонметра, но явно това не е достатъчно или пък искат съществуващата C63 да има своя SUV версия. Ускорението от 0 до 100 при GLC43 става за 4.9 секунди и очакваме то да бъде подобрено значително. При C-class 63 версиите разполагат с 476 и 510 конски сили за S, но не знаем все още каква мощност ще бъде предвидена за най-лудия малък SUV.

Едно от най-добрите неща в спортното GLC е разпределението на мощността, което вече е в чувствителен превес на задният мост 31 към 69 процента. То чувствително подобрява управлението и намалява ефекта от недозавиване типичен за автомобилите със задвижване на предния мост. Конкурентите им от BMW също готвят отговор на модела - X3 M, но той е още в сянка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоце

    0 4 Отговор
    браво!! Съчетали са успешно х5+Q7,
    вече не само х6 си имат от мерцедес
  • 2 Жирафа с късата шия

    3 0 Отговор
    Евала едно голямо евала попринцип съм от хората дето харесват старите модели на бмв,мерцедес и ауди без компютри но тоя ми напълни душата,някога ако ги имам парите с сигурност бих си го взел...но някога...
    Мечта....
  • 3 Mercedes-Benz

    3 0 Отговор
    Добре изглежда
  • 4 AMG

    5 0 Отговор
    Къде ги видя тея илюзии хаха
    Мерцедес е бил и винаги ще бъде номер 1 и не копират от другите, а другите копират от Мерцедес ! Мерцедес и всички останали са казали хората много дълго преди ти да се пръкнеш на този свят!
  • 5 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Super e :)
  • 6 Lorinser

    2 0 Отговор
    Хубава количка, ама със стандарта на живот тук повечето ЕВЕНТУАЛНО бихме могли да си я позволим след двайсетина години :(
  • 7 Николай

    0 3 Отговор
    Що така обикновена стои???
  • 8 пешо

    3 0 Отговор
    На живо е още по красив....
  • 9 тъй

    1 4 Отговор
    постничко в сравнение с БМВ зверовете!
  • 10 mediator37

    0 2 Отговор
    Уж ново, пък, старомодно изглежда.
  • 11 гостттт

    0 3 Отговор
    марка ползваща услугите на Рено за да си прави двигателите не ми я хвалете. Относно АМГ там нещата са сериозни но за нашия стандарт само може да се гледа и цъка.......съдба
  • 12 гос

    0 1 Отговор
    Едно комби, дет не става за комби, ама да прилича на джип.. ако може.
  • 13 Гостенин

    0 1 Отговор
    Нещо май сериозно си се объркал , преди е било така , но сега от конкуренцията ги изпревариха доста. Ако ми кажеш че ГЛЕ 6.3 не е копие на Х6 няма да ти повярвам. Дори и призът за най-луксозен автомобил отиде при 7-ма серия.