Last news in Fakti

25 Май, 2016 10:41 17 058 21

Дейвид Камерън си купи кола "втора ръка"

  • дейвид камерън-
  • nissan-
  • micra
Дейвид Камерън си купи кола "втора ръка" - 1

Британският премиер Дейвид Камерън купи евтина кола втора употреба. Автомобилът е стара Nissan Micra и е предназначен за неговата съпруга. Когато собственикът на салона за употребявани автомобили Иън Харис получил обаждане от службите за сигурност, че автокъщата му ще бъде посетена от министър-председателя, той помислил, че приятели си правят шега с него.

Според разказа на Харис, от службите го помолили да остане половин час след работното време в края на седмицата, за да може Камерън да огледа колата. Въпросната Nissan Micra била с цена от £ 1495. Автосалонът на Харис пък се намира в английското село Minster Lovell и се слави като един от тези, продаващи качествени употребявани автомобили.

Според Харис, Micra-та, която харесал Камерън е без забележки и е на реални 92 000 километра. След огледа на старата Nissan Micra, министър-председателят казал на Харис, че ще се върне на следващия ден, за да купи автомобила и десет часа по-късно бил отново в автокъщата с парите. Сумата, която е искана за автомобила се равнява приблизително на 3800 лева.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епа тоя

    7 0 Отговор
    А тук в Бг такъв човек ще купи на жена си GLS, защото сме лардж.
  • 2 Министърът

    7 1 Отговор
    Сигурно и Бойко, ако имаше жена, щеше дса и купи кола за 4 бона от Горубляне. Или пък не, а?

    Коментиран от #13

  • 3 един

    7 0 Отговор
    от един континент сме
    а живеем в различни светове,тук се купуват джипове и то ако може по големи на дамите да им е широчко ,какво разбира г-н Камерън пф
  • 4 Клио

    5 0 Отговор
    Егати и будалата е Камерън. На нас ни подари модерни джипове за охрана на границата, а той си купува микра.
  • 5 слав

    0 2 Отговор
    За 3800 лева ще си купи къде къде по-добра кола от тая микра :D

    Коментиран от #17

  • 6 Смешника

    2 2 Отговор
    Браво! Блазе им на англичаните! Кога и ние тука ще попаднем на такива управници!!!

    Коментиран от #8

  • 7 arj

    1 3 Отговор
    двуличник!!!! след като разкриха офшорките на баща му , сега си прави евтина реклама, а простолюдието лапа мухите....... виж коментарите отдолу

    Коментиран от #9

  • 8 Съни

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Смешника":

    Това е просто PR бе пич...Чисто и просто е "прах в очите"
  • 9 бундес републик

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "arj":

    Дори и ПР да е, пак е опит за нещо, което издава срам и позор, а тука цяла банка изтърбушиха и продължават да крадат без да правят и най плахи опити за замазване на положението дори.
  • 10 ЗИЕГ

    0 5 Отговор
    е нормално,разумните хора трезво мислещите ще изберат ЯПОНСКОТО!Тук в селската и простовата държава с ганьовци,не може да стане това

    Коментиран от #12

  • 11 Ихууу

    1 4 Отговор
    Мдааа и не беше ли Камерън наскоро замесен в световния скандал с офшорки и неговата фамилия в лицето на баща му ръководел на фонда и не бил плащал 30 г данъци във Великобритания !?
    Явно няма бизнес и пари в тия офшорки щом само за една дърта микричка може да извади или пък адски много марзи жена си ??? :)
    Айде моля ви се аман от евтини в буквалния смисъл на думата (£ 1495) PR-и :)
    Ха ха !
    Още утре нашият премиер слънце да отива и да купува някой лачен голф 3-ка от Горубляне, че там разправят продавали най-качествение коли (хи хи) за лъскане на имиджа - явно номера минава :)
  • 12 DADA

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЗИЕГ":

    Гледам ги разбираш нещата...
    Нисан Микра къде се произвежда? Знаеш ли?
  • 13 териер

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Министърът":

    Или пък Путин?
  • 14 смях смях

    3 2 Отговор
    Ех, как един премиер не си купи лада :)

    Коментиран от #16

  • 15 Патето Яки

    0 1 Отговор
    И аз си купих опел вектра втора ръка преди три години и съм доволен. Опела фърка със 136 магарета и често я поправям, добре че съм си майстор.
    Браво на Камерън че е скромен та си купува кола втора ръка.
  • 16 Патето Яки

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "смях смях ":

    Старите лади са кът и вече са в автоморгите а новите са по 15-16000лв.
  • 17 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "слав":

    Няма нищо срамно, да си купиш авномобил втора употреба. Все едно е да си купиш втора ръка цигулка "Страдевариус" или пиано. Въпроса е, каква е сумата, в какво състояние е автомобила? Има и Феррарита има и стари Минита, които си заслужават покупката. Не е срамно дори Министър да шофира втора ръка автомобил, защото ако е в перфектно състояние, това е добро превозно средство. Аз лично, ако сега мога да си купя чисто нов или малко използуван Фолксваген 2 не мисля, че в близките 20-30 години бих търсил друг автомобил, особенно ако е дизел. гори към 4.5 на сто, проста и здрава кола лесно се обслужва. Японските коли са качественни, с малко по-скъпи от други части, но ако се намират е добре. Микра са просто практични минита, направени за пърпорене в тесни места. Това не е работна кола, това е според някои предубеждения именно дамска кола, макар, да няма точна дефиниция на термина, а се подразбира някооя маца да пърпори до шопа, мола или да води и взема чаавето от училище. Камерън е хитрец. А това, че баща му е имал пари в офшорка не е нещо негативно, ако са почтенно спечелени, а не окрадени от бюджет, от комисионни за допуснати гафове и други подобни. Всеки нормален човек иска да си спести рекета на държавните паразити разни НАПове, застраховки и какво ли не. Паразити много, пчелички малко станаха в света. Така, че офшорката не е символ на нещо лошо! Ако играчите са почтенни тя е пълноправен пазарен играч. Ако обаче е създадена да точи пари, да играе непочтенно като контрагент в сделка за измама, като укритие на окрадени от политици пари тогава тя е нещо гадничко... Има всякакви офшорки. Но онези, които са създадени за да се укрият пари, но спечелени почтенно от човека, не са нещо лошо - просто желание да си спестят повечко рекет от паразитни институции и чиновници. А паразити стават ввсе повече...
  • 18 Никито Иванов

    1 0 Отговор
    английска консерва в японска опаковка :)
  • 19 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ТОЗИ СИ ТЪРСИ PR И ТОЙ АКО РЕШИ И ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ ЩЕ СИ
    ВЗЕМИ ВТОРА УПОТРЕБА
  • 20 ЛЧИН

    0 0 Отговор
    Държавните "лидери" отдавна изгубиха личностната си идентичност. Ако преди 2 десетилетия показваха някаква харизма и 5% собствена идея, то Днес са 100% кукли на конци, а дори ги командват дистанционно през интернет. Жив робот в кожа, без душа. Кажат му - иди купи една кола, Иванчо отива (даже не пита защо). И спи спикойно, което е най- важното и различно от предишните поколения политици.

    Днес Политика няма, има само визия.
  • 21 1234

    0 0 Отговор
    егати смешния пр , а по - интересното , че доста хора се връзват на тия глупости