Last news in Fakti

29 Май, 2016 13:00 7 615 14

Peugeot разкри внушителния прототип L500 R Hybrid

  • peugeot l 500 r hybrid

Малко автомобилни производители могат да се похвалят с над 100 годишна състезателна история и френските Peugeot са едни от тях. През 1916-та на 30-ти май, пилотът Дарио Реста спечелва Indianapolis 500 за волана на Peugeot L45 и тази година се навършва точно един век от победата. Това е и първата и основна причина за създаването на този прототип наречен L500 R. Втората причина е в нуждата на марката да покаже своята гледна точка за бъдещето на моторните спортове.

От техническа гледна точка автомобилът поже да се похвали с тегло от 1000 килограма срещу мощност от 500 конски сили и цели 730 нютонметра въртящ момент. Това е възможно благодарение на бензинов турбо двигател и два електрически двигателя за всеки мост, като предполагаме, че става въпрос за 1.6 литровият им агрегат помещаващ се и в 308 GTi. Ускорението от 0 до 100 става за време, с което единици могат да се похвалят - 2.5 секунди, а разстоянието от 1 миля отнема само 19 секунди за превземане от място.

Дизайнът на автомобила е основната част, в която има препратка към вековното Peugeot L45 с неговата изнесена задница, като той е комбиниран с i-Cockpit. Другия похват е, че прототипът има само едно място - това за шофьора. Единият от цветовете в тази двуцветна комбинация използвана в много от съвременните им прототипи също идва от L45. Peugeot са един от производителите създаващи наистина добри и интересни прототипи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горд собственик на Пежо

    0 2 Отговор
    ТОВА Е ВСЕ ПАК ПЕЖО. УНИКАЛЕН АВТОМОБИЛ.
    СЕГА ЧАКАМ ЕДНА КАМАРА ПЛЮВАЧИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ И ДА ЗАПОЧНАТ ДА МЕ УБЕЖДАВАТ, КОЛКО ПО-ДОБРИ СА НЕМСКИТЕ КОЧИНИ.
    НЕКА ОПЛЮВАНЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА.
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Ти си същия като тези,които описа,защото обиждаш оплюваш по същия начин.

    Коментиран от #4

  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Тъкмо съседа ми обясняваше как трябва да свали двигателя за да извади кормилната рейка, съчувствам му и до някъде съм наясно понеже баща ми кара пежо :)

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Горд собственик на Пежо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Е ми не съм селяк, защото съм роден в голям град и живея в него. С това не искам да обидя хората родени на село, защото в това няма нищо лошо, лошото е когато си селяндур. Правиш ли разлика между двете? А относно кочините няма, за какво да се извинявам, защото съм се начел на толкова обидни коментари към френските коли, че до края на живота си да ви обиждам пак ще ви е малко.
  • 5 Горд собственик на Пежо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    А на теб ще кажа СМЕНИ СИ МАЙСТОРА, ЗАЩОТО НЕ ЧУВА ПЕТЕЛА ДАЛЕЧЕ Е ОТ КУРНИКА. От 16 години карам всякакви модели на Пежо и за първи път чувам, че за да се извади кормилната рейка трябва да се свали двигателя. Той този твой "майстор" да не би като ти сменя крушката на стопа да трябва да ти смъкне нафтовата помпа ?????? Ха ха ха. Е га ти и майсторите.
  • 6 миседниш накура

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    сменяй го тоя "МАСТОР" той да не влиза от багажника да кара....
  • 7 Никито Иванов

    0 2 Отговор
    стараят се хората :)
  • 8 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    То хубаво ама такива коли всяко студио за графичен дизайн може да ти ги бълва по 100 на ден пък емблемата, която си искаш ти я слагат веднага.
  • 9 Николай

    0 0 Отговор
    От както ги помня само рисуват!!! Като им влезеш в магазина боклуциии,гаранциите не могат да си изкарат!!!

    Коментиран от #14

  • 10 йеп

    0 0 Отговор
    Бааатмаааан....тътъдътътрамтатам.....бааатмааан....
  • 11 Николай

    0 0 Отговор
    Разликата между Пежо и спортните коли е една каруца книги!!!
  • 12 Николай

    0 0 Отговор
    Пежо могат да разпознаят само и единствено мъжко магаре в тъмница!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Fake

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Николай":

    Ники спести на хората невежеството си . Тези може да ги разказваш на хората от твоето село и те да ти кимат и да вярват и да мислят колко си голям отворко но ти всъщност си затворко на който много му лала устата за неща на светлинни години от него . Достатъчно ясен ли бях ??
  • 14 Няколай

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Николай":

    Френските автомобили отдавна задминаха по надеждност германските бракми, които в деиствителност не могат да си изкарат гаранцията.