Last news in Fakti

29 Май, 2016 22:00 27 091 10

ABT Audi S8 Plus - комфортно с 320 км/ч

  • abt-
  • audi s8 plus-
  • тунинг

След подобренията на спортана лимузина на Audi - S8 включващи нива на мощност от 640 и 675 конски сили сега най-известния тунер на автомобили на VW Group - ABT предлага още по-мощна версия на базата на S8 Plus. Заводски автомобилът разполага с 605 конски сили и 700 нютонметра, но след намесата им те скачат на цели 705 коня и завидният въртящ момент от 840 нютонметра. 

Според изпълнителния директор на компанията за модификации V8 би турбо двигателя на автомобила позволява подобрения без те да се отразяват на възможностите му за ежедневно ползване и издръжливостта на агрегата.Благодарение на увеличението ускорението от 0 до 100 става вече само за 3.5 секунди, а максималната скорост е цели 320 километра в час.

За да бъде стабилен автомобилът с тази внушителна мощност регулируемото окачване е с нов софтуер, който позволява намаляване на височината с 25мм, като това се отразява и на визията на автомобила. Изпускателната система също е заменена, като типичните четири накрайника - по два в двата края вече са с ширина от 89мм. По външността на автомобила няма промяня освен джантите, които могат да бъдат два модела - DR и FR в размер от 20, 21 и 22 инча, като те са и с намалено тегло отразяващо се също върху представянето на автомобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор


  • 2 Автомобил

    0 0 Отговор
    Ето това е истински автомобил!
    Ясно ми е че ще започнат "разбирачите", яко да го плюят и хейтват.
    Ок, карайте си рената, дачийките, киите, хюндаите и всички останали недоразумения по пътищата и оставете нас, почитателите на великия немски премиум да се "мъчим" с подобни шедьоври!
  • 3 ЙХЦП

    0 0 Отговор
    Да не би да имаш точно този "шедьовър" или като имаш 20 годишна бракма от посочената марка си милиш че караш споменатото возило?
  • 4 иво

    0 0 Отговор
    диска на снимката е спукан.сраммммммм!!!!!!

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Audi

    0 0 Отговор
    Остаряла визия! Може би преди 5 години щеше да е нещо много впечатляващо, но не и днес. Не лош опит обаче.
  • 6 копеле

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "иво":

    Карбон керамичен диск как се пука ве Ивчо, виж централният ти процесор да не е спукан
  • 7 Goro Lafchi

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "иво":

    Едва ли е спукан толкова право. Обърни внимание на отворите там където е уж пукнатината. Не отговарят на разстянието по межди си. Нещо като фотошоп, преснимани две странкци от списание? Незнам. Но за комфорт със скорост от над 300 км/ч.!!! Да ме извиняват но съм пробвал с 240 по нашата магистрала, на всяка кръпка-излитам. Завоите уж ъгъла изчислен за по-високи скорости, но и тази скорост ме "бута" към седалката на "навигатора". И адреналина ти скача в гърлото и мисълта за пукане на гума те кара да си вдигнеш крака от педала.
    P.S. Между другото тука си имате специалист по големите скорости и БМВ-та,той да сподели.

    Коментиран от #8

  • 8 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Goro Lafchi":

    А, и забравих по темата,предпочитам БМВ.
  • 9 Кобрата

    1 0 Отговор
    Ей тва сега е машина. Audi S8 Plus ABT
  • 10 xxx

    0 0 Отговор
    И защо е със зимни гуми? Малко несериозно изглежда при тази скорост да си със зимни гуми...