30 Май, 2016 10:23 32 791 24

5 удивително проходими SUV-та

  • проходими автомобили-
  • suv-та
5 удивително проходими SUV-та - 1

Светът на 4х4 возилата се промени доста през последните години. Традиционните всъдеходи от рода на Jeep Wrangler, разполагащи с рама и окачване, подобно на камион, все повече отстъпват място на т.нар. кросоувъри. Те са по-комфортни, но отстъпват по проходимост на истинските "джипки". Сега ще ви представим 5 автомобила с повишена проходимост, които са бързи и комфортни, но когато асфалтът изчезне, няма да ви предадат.

Lexus LX 5705 удивително проходими SUV-та

Toyota методично приближава своята луксозна марка Lexus към елита, но има един модел, който си остава истински всъдеход. Въпреки натруфената му външност и многото екстри Lexus LX 570 си остава завоалиран вариант на Toyota Land Cruiser и проходимостта му е доста над средното за класа равнище.

Mazda CX-55 удивително проходими SUV-та

Японците от Mazda искат тяхната продукция да се асоциира с производството на спорткари и принципно не обичат да газят в калта. Не така обаче стоят нещата с модела CX-5, който предлага една наистина "умна" 4х4 система, позволяваща му да се справя по-добре от повечето от конкурентите си в пресечена местност.

Subaru Forester5 удивително проходими SUV-та

Forester има уникална 4х4 система и клиренс по-голям от този на Jeep Grand Cherokee. Ъглите на атака също са отлични, като всичко това предлага на водача отлична проходимост в доста тежки терени. Почти всички Forester-и разполагат и с бутона X-Mode, подпомагащ преминаването на препятствия в труднопроходими места.

Volvo V60 Cross Country5 удивително проходими SUV-та

Външността на този кросоувър е почти като на комбито V60, но повярвайте - това е един, наистина добре измислен автомобил с повишена проходимост. Окачването му е заимствано от XC60, а клиренсът му е по-голям с цели 7.5 сантиметра, в сравнение със своя "асфалтов брат" V60.

Bentley Bentayga5 удивително проходими SUV-та

Уникалният лукс, който струи от Bentayga, както отвън, така и отвътре не трябва да ви заблуждава. Първото SUV на Bentley е истински убиец на дюни. Той и така е замислен, защото един от основните пазари за Bentayga е Близкия изток, а водачите на МПС-та там смятат надпреварите в пустинята за събитие от национален характер.

Направете подробно сравнение на техническите характеристики -  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    6 2 Отговор
    Да-а-а-... А може би най-стария и все още продаван и много проходим SUV (без рама) си остава Нива-та на ВАЗ. Плювните да започнат сега !

    Коментиран от #13

  • 2 яшката

    2 1 Отговор
    И защо сте включили този Лексус от снимката-той не е SUV..........
  • 3 off

    2 1 Отговор
    От тези ,само Суби си заслужава и се е доказало през годините . Другите,ще ги видим с времето ,колко " държат " !
  • 4 1111

    3 0 Отговор
    Прав си колега, това е щатския вариант на Ленд Круизер 200.
  • 5 Стамат

    3 1 Отговор
    Лексуса е баят грозен...
  • 6 Роман Ценов

    1 3 Отговор
    Това повдига въпроса защо го няма Toyota Land Cruiser Prado?

    Коментиран от #7

  • 7 Julio

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Роман Ценов":

    Предполагам защото са качили нетрадиционни за сегмента коли (може би изключвайки Субаруто което по дифолт се счита за офроуд джипка). Аз например не подозирах че CX-5 има подобни достойнства и че може да му се довериш да те изкара от някоя сериозна кал.
  • 8 Гоуст

    0 1 Отговор
    То се вижда по снимките кои коли са в калта и кои са лъснати като за шоу рум
  • 9 Gest

    2 0 Отговор
    Ако това са offroad автомобили по-добре да си карам Дискавърито до 500 000 км и 30 години. Тия ще окапят на първите 100 м до вилата ми.
  • 10

    1 0 Отговор
    Субаруто е класика, Маздата и Волвото ми харесват като дизайн.
  • 11 Well well well

    0 1 Отговор
    Другото име на тези всичките е "паркетка" или mall crawler. Името изчерпва и целия им смисъл!

    Коментиран от #12

  • 12 WRX

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Well well well":

    Forestera-a със сигурност не е "паркетка" :)
  • 13 Румбо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    Къде набърка НИВА-та???Тя е в зоната на истинските джипове без никакъв лукс.Ако имаше и прилично качество на изработка,с по-надеждни компоненти,цена нямаше да има!Ама не би....

    Коментиран от #17

  • 14 Никито Иванов

    0 4 Отговор
    шведите и консервите пасти да ядът, само медената джапанка ги оправя тези асфалтирани офроуд джунгли у нас :)
  • 15 Никито Иванов

    0 2 Отговор
    но, ....... дъ фърст плейс из тейкън бай ...... ЛАДА НИВА :) хахахахахахаха, база, височина, тегло, СИБИР ...... и ако е с дизела на ПЕЖО ! няма равна ...... на 60 градуса наклон пъпли като костенурка, обаче изкачи баира !!! и разхода хич не е лош, само да е качествена нафтата :)

    Коментиран от #16

  • 16 факт

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Никито Иванов":

    Прав си, Нивата сега Шевролет, не е за изхвърляне, ако човек не гони супер скорости и супер мощности... Тя е просто високопроходим, но бавнопроходим джип, на когото можеш да разчиташ, но не трябва да очакваш да го направи като Туарега с бясна скорост. А и двигателите са несъпоставими. Всички тези СУВ-мобили тук са с мощности и кубатури далеч над Нивата. Затова и не могат да се състезават на едно ниво. Нивата може да се конкурира с Дачия Дъстър, Кия Спортейдж, Хонда ЕйчЕрВи с по-слаб двигател, и много други СУВ. От снимките и данните на производителите най-много ми хареса Мазда МХ5 и Субару Форестър. Возиили са ме през голяма калотия с по-предният модел - въобще не затъна. А той бе по-нисък от това на снимката, според описанието. При това бе, с поизтъркани гуми... Даваха рекламно видео с Мазда МХ5 наистина се катери през баири, разкаляни пътища, сухи пустинни условия и камънаци, изобщо е отличен автомобил и можеш да разчиташ на него стига да не катериш стена де... В рамките на възможното... Ако обаче и поставиш и лебедки отпред, а и отзад, тогава можеш да рискуваш да навлезеш в доста трудни условия в саваната, джунглата и където може да мине самият СУВ. Стабилна кола се оказа.
  • 17

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Румбо":

    Точно, Нивата си е истински офроуд, има добро отклонение на осите, има блокировки, бавни предавки, като цяло има всичко най-важно за истински офроуд, липсва му само добър мощен дизелов мотор.
  • 18 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Поредната ИЗКЛЮЧИТЕЛНА статия!!!! Б Р А В О !!!
  • 19

    1 0 Отговор
    Що ли се хабя да обяснявам на някви келеши кво е истински офроуд автомобил.
  • 20 Никито Иванов

    0 2 Отговор
    defender-a и той не лъже, ама нещо са го пропуснали :)
  • 21 mediator37

    1 0 Отговор
    Като си надрах в трънаците по най-идиотски начин джипката и от двете страни, въобще се отказах да й пробвам офф-роуд възможностите. Е-ал съм ти и плажовете на Кара дере, Бяла река и офф-роуда, като след всеки плаж ще боядисвам джипка.
    Тези широки полигони по снимките нямат нищо общо с реалността на черните пътища в България, обрасли от двете страни, че и отгоре, с брутални клони.
    И ето така се научих да спирам на танкодостъпно направление, раничката на гърба и леви, леви...
  • 22 fermera

    1 0 Отговор
    Колегата mediator37 е абсолютно прав.Съвремените SUV са достатъчно проходими да минат през пресечени терени,но боята си е доста скъпа.Аз всекидневно си карам по нивите със INFINITI EX без никакви проблеми,но първо пускам багера да обере клоните и храстите по пътя.Високия просвет е недостатък на асфалта и не си струва заради няколко километра черен път да се люшкаш по завойте !

    Коментиран от #23

  • 23 миседниш накура

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "fermera":

    тия твои ниви да не са засадени с кус-кус щом първо минава багер да ти проправи път...случайно да няма и валяк след него да ти утъпква пътя да не закъсаш с това инфинити :)
  • 24 беден студент

    1 1 Отговор
    Тези бараки са за мазен път, който в България липсва разбира се, но да ми казваш че стават за черен път.... ходи се е....и някаде !