Last news in Fakti

31 Май, 2016 14:38 3 878 6

Платформа от Qashqai за новия Duster

  • dacia-
  • renault-
  • duster-
  • logan-
  • qashqai

Италианското сп. OmniAuto разкри свежи подробности за следващото поколение на Dacia Duster, чиято премиера предстои догодина. Според информатори на изданието бюджетният кросоувър ще съхрани ключовите черти от дизайна на първата генерация, но ще претърпи доста конструктивни изменения.

OmniAuto предвижда смяна на платформата. Сегашният Duster е построен на шасито B0, което споделя с Logan. В основата на следващото поколение ще залегне платформата CMF, позната от Renault Megane и Nissan Qashqai. Тази информацията противоречи на прогнозата на немския Bild, който залага на агрегатната база на Nissan Juke и Renault Clio.

Всички публикации на тема Duster II обаче споменават две версии на следващия румънски кросоувър с 5 и 7 места. Според OmniAuto по-вместителната модификация ще бъде с 20 см по-дълга и ще достига 4.5 метра.

Гамата от двигатели ще остане същата като в сегашния Duster. Промени не се предвиждат и в цената, която прави модела едно от най-достъпните предложения в сегмента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xxx

    1 0 Отговор
    Абе ако искат и части от совалка на НАСА да вземат... пак си остава Дачийка
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Дачия е смислена кола само ако вземеш най-евтината версия. Ако съпоставиш най-доброто оборудване и двигател с най-евтиното на Рено Каджар например, то разликата е нищожна като пари, но огромна като качество и предлагане. Дъстер с дизелов двигател стига 35х.лв, а Каджар е 37х.лв. И това преди да се говори за отстъпки или промоции, каквито Дачия не дават.
    Здрави са, но оставят усещане за евтино и само този, който няма проблем с това трябва да си ги купува, а прост и слаб климатик за 1500лв е грозно печалбарство от румънска страна.

    Коментиран от #6

  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Румънски гробове
  • 4 Fake

    0 0 Отговор
    Кобра върви се скрий под някой немски кош
  • 5 анонимен

    0 0 Отговор
    Румънско-френска морга...Бегай с тия боклуци
  • 6 Аман от разбирачи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Само че, ако беше запознат с продукцията на концерна, щеше да си забелязал, че Каджар е със същия ПВЦ интериор, но по-лъскав и по-модерен! И цена от 35 хил. Дъстър ги достига ,,накичен,, с всички възможни за него джунджурии, плюс топ-моторизация, плюс 4х4! А Каджар от там стартира ценово. И откъде идват битовизмите относно климатика? Това е пълна глупост! ,,Пет коли,, са имали проблеми с климатик и типично по български стана нарицателно!
    И не сравнявайте Дъстър с другите модели на марката. Има голяма разлика! По-класен автомобил е отвсякъде!