Last news in Fakti

1 Юни, 2016 07:15 11 984 14

Ето го митичното Ferrari - 458MM Speciale

  • ferrari 458mm speciale

Наскоро в мрежата изтекоха снимки на митичен прототип, който бе с неясно обозначение и редица критици го помислиха за завръщане на GTO. Тук обаче няма и следа от принудително пълнене, а става въпрос за чиста атмосферна мощ под името 458 MM Speciale. Уникалният автомобил е създаден за британски клиент от подразделението Ferrari Styling Center отговарящо за такива единични проекти и всякакви други прищявки. Най-известните автомобили излезнали от там са двата броя - пистово и пътническо Ferrari P4/5 за ентусиаста Джеймс Гликенхаус.

И като говорим за атмосферна мощност 458 MM Speciale разполага с точно 605 конски сили идващи от един от най-добре звучащите им съвременни двигатели - 4.5-литровия V8 F136 F, който в стандартен вариант разполага с 570 коня. Автомобилът малко напомня за новото поколение - 488 GTB, но при по-обстойно разглеждане никой от детайлите на униката не съвпада с 458 и 488.

Цветът на автомобила се нарича Bianco Italia, а върху него е положен трибагреника на италианците типичен за Speciale версиите идващи от Модена. Едно е ясно - този автомобил освен колекционерска гордост си е и добра инвестиция, защото съвсем скоро ще почне да покачва своята цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трифонов

    0 0 Отговор
    Приказно просто!
  • 2 Иво

    0 0 Отговор
    Мега яката визия и класически (атмосферен) двигател, ето това е истинско Ferrari, до някое време ако имам много пари (крадени), знам на къде да се насоча :)
  • 3 Керкенез

    0 3 Отговор
    Лумпени, какво се кефите, даже и няма да го видите на живо!
    Маркетинга и телевизията са ви промили пилешките мозъци!
    Нямате пари за нова лада, кефите се на ферари за богати!
    Вместо да скочите и да си приберте ограбеното от вас!

    Коментиран от #4

  • 4 Мършата

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Керкенез":

    Да лумпен съм, и да кефя му се на Феррарито, мозйка ми е промит и нямам пари за нова Лада, и ще продължавам да се кефя на Феррарито и няма да скачам, защото ако скоча, ще падна и ще се строша! Малко ли се е скачело преди 25 години и какво донесе това скачане? Да скачат мароканските скакалци (мигрантите) те най-високо умеят да скачат, прелитат цяло Средиземно море!
  • 5 Мършата

    0 0 Отговор
    Ферари си е най-яката кола на всички времена, никоя друга кола не ме кефи така яко, перфектна е!
  • 6 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Поредния милионен доларен боклук....какво искаме ние с бензин в кръвта?искаме сурова мощ много цилиндри турбо и 2000 кони и още толкова нютона поне искаме големи яки керамични многобутални спирачки искаме максимално олекотено купе искаме регулируемо окачване искаме мотор на 150000 оборота ама тва го нема у ферари тогава кое му е якото за 2 млн долара?
  • 7

    0 1 Отговор
    Красота.....
  • 8 Кобрата

    0 1 Отговор
    458 Italia е любимият ми модел на марката
  • 9 ВАЗ 2104

    0 1 Отговор
    А , ОТ ТОЯ МОДЕЛ КОМБИ ИМА ЛИ ???

    Коментиран от #12

  • 10 разбирач

    0 0 Отговор
    бензинова кола без Турбо не ми я хвали
  • 11 Радо

    0 0 Отговор
    Страшен разбирач си...
  • 12

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ВАЗ 2104":

    Не, само пикап с фабрична газова......

    Коментиран от #14

  • 13 Гостенин

    0 0 Отговор
    ХА - ха (разбирач)
    колкото да дращим без покритие... А нещо да ми кажеш за М3 на БМВ до около 2005 - 06г ?!? Всичко с атмосферни мотори с по 300 - 500кс без зор докарани! А да не говорим, че са с технология от 19 - 20век! Разбирач...!
  • 14 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от " ":

    моноинжекция