Last news in Fakti

28 Юни, 2016 05:30, обновена 28 Юни, 2016 10:27 10 525 8

VW плаща на американците от $2 000 до $7 000 заради "Дизелгейт"

  • volkswagen-
  • дизелгейт

В САЩ Volkswagen ще трябва да изплати компенсации на всеки собственик на дизелов автомобил с марка VW, засегнат от "Дизелгейт". Сумите ще варират в зависимост от годината на производство и от пробега на конкретния автомобил, като по предварителни данни те ще са между $2 000 и $7 000 на автомобил.

За целта немският автомобилен производител ще трябва да се бръкне с поне $10 млрд., Освен паричната компенсация, от марката се задължават да препрограмират автомобилите, които в САЩ са над 600 000. Това обаче не е всичко. Тези от собствениците на въпросните "мръсни" автомобил, които не ги устройва паричната компенсация, могат да продадат автомобилите си обратно на Volkswagen, като сумата ще бъде определяна за всеки автомобил поотделно.

Очаква се след това решение искове по "Дизелгейт" да предявят и европейските собственици на засегнатите от скандала автомобили. С това обаче проблемите за марката не се изчерпват. Буквално преди дни стана известно, че собственици на VW-та от Южна Корея са дали на съд марката заради несъответствие с показателите за вредни емисии. Този път става дума за бензиновите 1.4-литрови TSI двигатели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛНО

    0 0 Отговор
    Еййййй тия от САЩ докато не фалират Фолца няма да мирасят...
  • 2 РЕАЛНО

    0 0 Отговор
    Еййййй тия от САЩ докато не фалират Фолца няма да мирасят...
  • 3 БОКЛУЦИ

    1 0 Отговор
    Очевидно е, че тези американски капутници се заяждат с VAG.
    Но истината е, че VAG правят много добри автомобили! Дизелите им са направо самолети!

    Коментиран от #5, #8

  • 4 7777777

    0 0 Отговор
    И аз искам компенсация за моя пасат от 7 000 долара!
  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БОКЛУЦИ":

    Самолети са защото мамят. Доказаха и те си признаха, че характеристиките се подобряват много при мамене, а не при честната игра. Всички други се съобразяват с нормите и поемат удара на по-слабото предтавяне, за да отговарят на изискванията, а ФВ мамят и се хвалят колко по-добри били от конкуренцията.
    На това ако му викаш добра фирма, не мерси.
    Карам Рено и ФВ действително не мога да стигна, повече вървят при идентична мощност, но като си представя какви са гадове и как го постигат въобще не си помислям някога да си взема ФВ и то дизел.
    В България всеки маха веднага ЕГР, филтри, катализатори и пуши ли пуши, а не мисли, че тези отрови утре ще вкарат в раковото него или неговите близики. Но простия манталитет не се лекува, затова няма да стигнем европейското мислене.
  • 6 ХОРЕЙШО

    1 0 Отговор
    ТРОШЛИВИТЕ ДИСКОМФОРТНИ НЕМСКИ БОКЛУЦИ,ТРЯБВА ДА СА ПОД НОЖА!
    ИЗМАМНИЦИ,ТУРЧАЛЯ ПРАВЕЩИ ЧУПЛИВИ И НЕУДОБНИ КОШНИЦИ
  • 7 ВагенШит

    0 0 Отговор
    Европейците обаче не щат компенсации, те са свикнали да ги лъжат и крадат. Не компютри, а компоти! За БГ собствениците да не говорим, те вместо компенсации са готови да плащат на Ваген до живот. Ваген Форевър!
  • 8 миседниш накура

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БОКЛУЦИ":

    иди набий американците тогава-няма кола от ваг груп с дизелов мотор която не пуши.язък че фюрера им повери фирмата ама к...тите я пре...ха