28 Юни, 2016 13:07 3 674 4

Вижте най-бързите на Pikes Peak

  • pikes peak-
  • nsx-
  • norma m20 rd-
  • eo pp03
Вижте най-бързите на Pikes Peak - 1

Победител в култовото състезание Pikes Peak стана Роман Дюма, който е победител и от 24-часовата надпревара на Льо Ман. Дюма успя да преодолее 20-километровото изкачване за 8.51.447 минути, като това той стори с прототипа Norma M20 RD (горната снимка).

Втората позиция остана за Рис Милен, който е и миналогодишния победител от състезанието Pikes Peak. Той постигна време 8.57.118 минути с доработен от миналата година автомобил eO PP03, като по този начин постави нов рекорд на трасето с електромобил. Онборд видео от надпреварата на Милен, може да видите най-долу.

Трето място зае японеца Ямано, състезаващ се с електрическата Acura NSX, за която ви разказахме наскоро. 156-те завоя от старта до финала бяха преодолени от Ямано за 9.06.015 минути. Бензиновият прототип на PVA 03 Dallenbach Special се класира четвърти, а сред серийните електромобили най-добро време даде Tesla Model S.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    1 0 Отговор
    Машината Себастиан Льоб няма кой да е бие с това време от 8:13.8 мин. още доста ще се пънат за да му счупят рекорда.
  • 2 Електрик

    1 0 Отговор
    Уникално представяне за електромобил, но заради теглото си е бавен в острите завои.
    к...ле, защо не спомена че машината на Льоб е Пежо?
  • 3 АСД

    1 0 Отговор
    То се вижда че има какво още да се желае в завоите от този елмобил. Дори на единия завой се завъртя. Можеше и тази година Рис да е победител с този електромобил.
  • 4 Пешо

    0 0 Отговор
    Абе електромобил...ама и на него му скърцат спирачките. ;)