Last news in Fakti

29 Юни, 2016 11:17 5 966 6

5-те най-скъпи масълкара на Barrett-Jackson

  • масълкари-
  • barrett-jackson-
  • аукцион
5-те най-скъпи масълкара на Barrett-Jackson - 1

Когато стане дума за класически масълкари, американският аукцион Barrett-Jackson е един от най-известните. И тази година събитието привлече интереса на автомобилни фенове и колекционери. На търга бяха изложени 522 колекционерски автомобила, на обща стойност 26 млн. щатски долара. Аукционът продължи три дни и бе посетен от близо 90 000 души. 1 700 от тях взеха активно участие в наддаването за редките автомобили. Сега ви представяме 5-те най-скъпи возила, които бяха продадени на Barrett-Jackson 2016.

1. Chevrolet Corvette L88, произведен през 1969 година.5-те най-скъпи масълкара на Barrett-Jackson

Този автомобил бе продаден за рекордната сума от $624 800. Автомобилът до ден-днешен е съхранил оригиналната си сребриста боя. Основно реставриран е и се намира в отлично техническо състояние. Разполага с осемцилиндров двигател с работен обем седем литра и с четиристепенна механична трансмисия.

2. Ford Mustang Boss 429 Fastback, произведен през 1969 година.5-те най-скъпи масълкара на Barrett-Jackson

Вторият най-скъп автомобил беше продаден за сумата от $346 500. До момента е бил собственост само на двама души. Преди година е изцяло обновен, но само с оригинални резервни части. V-образният осмак работи съвместно с четиристепенна механична скоростна кутия.

3. Ferrari 330 GT 2+2, произведен през 1967 година.5-те най-скъпи масълкара на Barrett-Jackson

Единственият европейски автомобил в топ 5 на най-скъпите возила на търга. Продаден е за $330 000. Спортно ориентираното Ferrari е оборудвано с 3.3-литров V-образен дванайсетцилиндров мотор и с петстепенна механична скоростна кутия. Салонът е основно реставриран, като му е добавена оригинална аудиосистема Becker Europa със заводски високоговорители.

4. Plymouth HEMI Superbird, произведен през 1970 година.5-те най-скъпи масълкара на Barrett-Jackson

Това е един от 77-те екземпляра Superbird, който излиза от завода с автоматична трансмисия. Колата е продадена също за $330 000. Двигателят и е седемлитров осмак, разполагащ с мощност от 425 конски сили. От списъка с оборудване впечатление правят усилителят на волана, дисковите спирачки и оригиналното AM-радио.

5. Ford GT Custom Coupe, произведен през 2005 година.5-те най-скъпи масълкара на Barrett-Jackson

Най-новата кола от топ 5 на тазгодишния аукцион Barrett-Jackson. Тя представлява тунингован вариант на Ford GT, като доработката е направена от небезизвестното ателие Gas Monkey Garage. Цената, за която е продаден автомобила е $253 000. Интересното е, че 5.4-литровия осемцилиндров двигател е форсиран до 808 конски сили, като му е монтиран компресор Whipple.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Иванов

    1 0 Отговор
    За съжаление няма и няма никога да има такива автомобили. Респект към американските мускули.
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Ех тоя масъл
  • 3 Той

    0 0 Отговор
    СУПЕР СА !!!!!
  • 4 Сталин

    0 0 Отговор
    С тези еко норми това вече част от историята .
  • 5 миседниш накура

    0 0 Отговор
    класики
  • 6 Вътев

    0 0 Отговор
    От кога Ферари е мъсъл кар ?