Last news in Fakti

29 Юни, 2016 22:30 17 763 7

Porsche Panamera Turbo счупи рекорда на "Ринга"

  • porsche-
  • panamera-
  • turbo s-
  • нюрбургринг

Малко след официалната си премиера, новото поколение на луксозния седан на класиците от Porsche успя да подобри рекорда на северната дъга на Нюрбургринг. Panamera Turbo е постигнала време от 7:38 на дългото близо 21 километра трасе, като това я нарежда значително напред във времената. Автомобилът е в стандартната си форма и стандартни гуми, като за сигурността на пилота е поставена частична предпазна клетка, която не променя поведението му.

Времето е сходно със значително по-лекото и поврътливо 997.1 Turbo и секунда по-добро от това на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. От която и страна да погледнем, това е впечатляващ резултат за двутонен луксозен седан. Turbo S разполага с обновен 4.0-литров V8 двигател и осемстепенна автоматична PDK кутия от второ поколение с мощност от 542 конски сили и 550 нютонметра с ускорение от 0 до 100 само за 3.6 секунди.

Съвсем скоро ще можем да очакваме отговора и на BMW M5, за което се говори, чеще бъде с мощност от над 600 конски сили и ще има понижено с близо 100 килограма тегло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вулгаристан

    0 0 Отговор
    Поршетата хуби коли ли са ?

    Коментиран от #4

  • 2 gost

    0 0 Отговор
    Не знам, глеам не ги карат ногу :D
  • 3 Ivo

    0 1 Отговор
    Карат ги, карат ги, миния модел на Панамера има 150000 продадени бройки..
    Порше може да е луксозна и спортна марка, но отдавна не е ексклузивна, няма и как да е щом е под шапката на VAG !
  • 4 Дошо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вулгаристан":

    Не, не са.Маскирани Алудита и СОЦвагени на тройни цени.Да не говорим, че типично техния си модел 911 е супер кекав кош с проблемни двигатели, чупливи скорости и диференциал.
  • 5 Ракиен патриот

    1 0 Отговор
    До всички: Сигурен съм, че през целия си живот прекаран в панелките не сте се качвали даже да пуснете радиото на ЕДНО Порше, камо ли да сте карали, камо ли да се ремонтирали, че да правите такива "авторитетни" изказвания ала Топ Гиър
  • 6 Рекордчо

    0 1 Отговор
    Пак добре, че е минало пистата без да счупи и двигател освен рекорда.
  • 7 Фофофо

    0 1 Отговор
    типичен мюсюлмански/немски чуплив боклук