Last news in Fakti

30 Юни, 2016 07:15 5 465 25

"Нощните вълци" се очакват днес в страната ни

  • нощните вълци-
  • славянски свят

Днес в страната се очаква да навлязат рокерите от руския мотоклуб "Нощните Вълци", за които гръмна родната преса поради тясните им взаимоотношения с руския президент - Владимир Путин. Походът им под наслов "Славянски свят 2016", който тръгна от Москва на 23-ти този месец включва още Молдова, Беларус, Сърбия, Босна и Херцаговина, Словения и Словакия, в която ще бъде финалът в най-стария и град - Нитра. Градът е известен с това, че в него братята Кирил и Методий преписват богослужебните книги на първата славянска азбука - глаголицата, през историческата 863-та година.

Рокерите ще бъдат предвождани от Александър "Хирурга" Залдостанов, като те са насочени по няколко маршрута и най-южният от тях ще премине по дължината на България. По предварителна програма днес те ще започнат от Бургас и ще преминат през Петолъчката, Казанлък, връх Шипка - с кратко посещение на паметника и църквата и ще завърши в Троянския Манастир със засаждане на липа - дървото на обединението. Това ще бъде повторено и във всички други славянски страни. В петък на обяд рокерите ще пристигнат в столицата и ще се съберат пред храм-паметника Александър Невски, като за 15 часа е насрочена и пресконференция. Очаква да преминат общо около 300 рокера, като за целия поход те ще достигнат общо около 1000.  Другите лъчи ще преминат през Беларус, Украйна и Молдова, както и Германия и Чехия с крайна дестинация Нитра.

Нощните вълци са създадени през 89-та година, като първоначално се занимават с охрана и постепенно преминават към православието и национализма. 
На името на Залдостанов не са записвани престъпления или близост до организирана престъпност, като понегова идея клубът започва да служи и като неофициална милиция. В него членуват общо около 5000 човека и той има клон у нас. Основният замисъл на похода е сплотяване на славянските народи, които според клуба са разединени от "запада". Визитата на "Нощните вълци" бе приета много двустранчиво поради обвързаността на клуба с руския президент и политиката. По непотвърдени данни част от тях са посетили България и през 2011 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имуноглобулин

    1 4 Отговор
    Е че нашите мутри малко се снишиха та сега да дойдат путиновите? За какво са ни ? Били православни.... тинтири минтири пияндета руски !!!
  • 2

    2 2 Отговор
    Eврогейци, протестъри, соросоидчета, соломоновчета с копринени шалчета на вратовете подскачат нервно......

    Коментиран от #12

  • 3 Боби

    1 2 Отговор
    Какво правят тези угрофински фашисти тук!!!!
  • 4 мани

    1 2 Отговор
    Асен Генов е на всяко гърне мерудия. Сега разбрах, че разбира и от мотори, рокери и т.н., и е направил сериозно разследване на "Нощните вълци". Пожелавам му да се срещне с някой представител на тези руски мотористи и да си изкаже мнението за тях. Отделно от това, той твърди, че Русия иска да повтори сценария с Крим в Бургаско..??! Или хапчетата, които пие не са качествени, или зелените долари са му промили тотално мозъка. По-скоро е второто. Тия "красивите", "умните" и "можещите" ще ни затрият тотално.

    Коментиран от #6

  • 5 Ами

    1 2 Отговор
    очакваме ги и ние, ама със знамето на Европейския съюз, ще ги посрещнем!
  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "мани":

    Нека да обявят маршрут и аз ще ги посрещна с Българско знаме и Европейско то и ще ги замерям с яйца да видим какво ще ми направят б*ядовете на путин?

    Коментиран от #11, #21

  • 7 трайчо костов

    2 0 Отговор
    Е бял кахър са ни тия "пичове" ! Ще минат и ще си заминат ! Едно време когато дойде червената армия мина па по-остана има няма 45 годинки!

    Коментиран от #9

  • 8 ДОН КОРЛЕОНЕ

    1 1 Отговор
    Като казваше стария дон /Корлеоне/ те нека дойдат важното ние да сме подготвени с кисело зеле и развалени домати !
  • 9 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "трайчо костов":

    Хммм... В България не е имало руска войска след 47ма... Един път са идвали ВДВ, когато гърците нещо май се готвиха да нападат България през 70те... А иначе всички бяхте заблудени комунисти! 99,9% от вас! Тук таме имаше някой против! Но повечето си бяхте окей! Са, че сте безотговорни лигли ми е пределно ясно!

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Фен

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Вярно е че след 47ма не е имало нито руски бази нито руски войници у нас. За разлика от сегашните ни "братушки" които се настаниха в Ново Село още преди няколко години и не е ясно колко войска и колко време ще има на Българска територия.
  • 11 Зазимозизум

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Ще те заснемат и ще покажат европейското поведение на българския пролетариат - да си покрие с националния флаг и да мята яйца по пътя...

    Коментиран от #14

  • 12 Seltak

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от " ":

    Крепостен селянин

    Коментиран от #20

  • 13 трайчо костов

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Е то нашата армия беше директно подчинена на вас !Във всяко министерство имаше руснак ,във всяка фабрика ткзс дори училище имаше партийни секретари които докладваха ! Всеки който не следваше линията на партията /на СССР/ отиваше в Белене Скръвена ..... ! Виж как е разследван Трайчо Костов и колко руска войска е била дислоцирана в София специално за тоя случаи ! И това ако не е загуба на национален суверенитет кое ще е ?


    Историческите факти са не опровержими !


    Както се казва "нека си имаме уважението"
  • 14 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Зазимозизум":

    Нека да ме снимат !Нека да ме покажат ! Дори и в полицията да ме приберат -голямо важно!

    По-важно е да се види че България не приема мутрите на путин!!!

    Коментиран от #15

  • 15 набирам клоуни

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Разбрахме, че имаш кокошки и не говориш руски!
    Ти си пример за българска гордост!
  • 16 Емигранта

    0 2 Отговор
    Махайте се от България руски б....ци, знаем какво искате!
  • 17 мани

    0 1 Отговор
    Боже, ела си прибери вересиите...
  • 18 волф

    1 1 Отговор
    Нощи вълци ,сиви вълци ... яда палят и да обръщат докато не сме ги почноли с колците от доматите !!!
  • 19 jambazina

    1 0 Отговор
    Що никой не е с Урал, ИЖ, Тула?
  • 20

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Seltak":

    По-добре от евромекотело подвластно на Вашингтон.
  • 21 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Ама заобли дръжките на байраците,като ги порещаш,че когато ти ги нахакат отзад да не ти ръби.
    Ей такива посрещачи,като теб ядоха шамари вчера от БНО "Шипка" и реваха като момиченца.Че и полиция викаха,да ги отърва.Едни смелчаци сте и вие,не си е работа.Ще има да клечиш в гюрлюка с байраците и доматите,докато "Нощните вълци" преминат и после ще се тюхкаш,че за мааалко си ги изтървал.Иначе какви домати щяха да ядат.

    Коментиран от #22, #23

  • 22

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ярослав Станчев":

  • 23 Ушанко

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ярослав Станчев":

    БНО ШИПКА и Войнски съюз Васил Левски са национални педатели работещи за интересите на чужда държава.
    Смертъ России!
  • 24 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    БНО и ВС пазят границата,кравар.Хванали са повече незаконни емигранти от Гранична полиция и армията взети заедно.Ма ти от де да знаеш,като клепаш все американското посолство за някой цент.

    Коментиран от #25

  • 25 Ушанко

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ярослав Станчев":

    Ти защо караш фашистка кола а целучваш г.зовете на руснаците?