Last news in Fakti

1 Юли, 2016 07:15 4 553 2

Продава се личната Cobra на Каръл Шелби

  • shelby cobra-
  • каръл шелби

Личният автомобил на легендата Каръл Шелби, ще бъде продаден на търг огранизиран от аукционна къща Сотбис. Пилотът, дизайнер и конструктор е една от историческите личности в световното автомобилостроене и е създал десетки спортни автомобили през дългия си живот.

Това разбира се не е налудничавата Cobra Super Snake, а моделът CSX 2000, който разполага с 4.3-литров V8 двигател. Но това не трябва да ви заблуждава - ускорението от 0 до 100 се извършва за само 4.2 секунди, а максималната скорост достига 246 километра в час. За 60-те години това са били умопомрачителни цифри, като дори и сега те са респектиращи.

През 2007-ма се продава личният му 427 Super Snake срещу сумата от 5.5 милиона долара, а през 2014-та неговата Cobra 205 CSX не достига желания праг от 2 милиона, но тук става въпрос за първата произведена Cobra в света. Според организаторите този автомобил е определен като "най-важната спортна кола, която някога е предлагана на търг". 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дидито

    0 0 Отговор
    Дървена е не си струва парите
  • 2 Маняка

    0 0 Отговор
    ПО убаво nekfo bmw или мердецес за тея пари. трабант за 2 мильона.