1 Юли, 2016 10:30 22 453 14

Колко вдига новото Bugatti?

  • bugatti-
  • chiron
Колко вдига новото Bugatti? - 1

Връщайки се във времето назад, си припомняме предисторията на новото Bugatti. Става дума за предшественика на Chiron - вездесъщото Bugatti Veyron, което до момента се води най-бързата серийно произвеждана кола в света.

През 2010 година главният пилот на Bugatti Пиер-Анри Рафанел постави рекорд с Veyron Super Sport, като на фирмената писта Ера-Лесинг успя да достигне скорост от 431 км/ч. За справка - паспортната максимална скорост на стандартния Veyron с 1001 конски сили е 415 км/ч.Колко вдига новото Bugatti?

Що се отнася до наследника Chiron, то по заводски данни колата може да достигне скорост от 420 км/ч. Това обаче не са пределните възможности на Chiron. На отметката 420 го спира електрониката, защото при по-висока скорост има опастност от разпадане на гумите.

Инженерите от Bugatti обаче излязоха с един интересен разчет на силите на Chiron. Според тях, ако ограничителят за скоростта бъде премахнат, то Chiron е способен да вдигне 463 км/ч., като по този начин ще се превърне в новата най-бърза серийна кола в света.Колко вдига новото Bugatti?

Съвсем наскоро обаче шефът на Bugatti Волфганг Дюрхаймер заяви, че към момента компанията не смята да се опитва с Chiron да подобрява рекорда на Veyron. Такива планове обаче има, но те ще бъдат осъществени чак през 2018 година, когато според маркетолозите на компанията интересът към Chiron ще спадне и един нов рекорд за скорост от над 460 км/ч. ще повиши продажбите на модела значително.

Така, че за да разберем дали наистина новото Bugatti може да вдигне 463 км/ч. ще трябва да почакаме още две години, освен ако някой собственик на Chiron не се опита да подобри постижението на Veyron по-рано.Колко вдига новото Bugatti?


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The king

    2 2 Отговор
    Тава е колата. Казах и не търпя възражения.

    Коментиран от #3, #14

  • 2 ВАГ

    2 0 Отговор
    Дреме ми на швепса, колко вдига новото Бугати!
    По важното е аз да го вдигам. :)
  • 3 Dido

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "The king":

    Давай да поръчваме! После ще я чипосаме, ще затапим EGR-а и ще махнем катализаторите, за да ги издадем! #bgchiron
  • 4 Краля F1

    0 1 Отговор
    Като построите триместен автомобил който със 626 конски сили вдига 391 км/ч елате се обадете. А дотогава краля си остава крал - McLaren F1
  • 5 йори

    2 0 Отговор
    Koenigsegg One:1. Top speed 451 km/h.
    вагините да мълчат краля на скороста е само 1 и той е швед.
    Докога бугати ще се бият в гърдите че са велики, като всеки техен рекорд се чупи от Koenigsegg. На всичкото отгоре вейрона е най-грозния суперкар, харесваха го само заради скоростта, чирона е по/хубав от предшественика си.
  • 6 Прасчо

    0 2 Отговор
    Йори, от къде баце си измисляш тея цифри?
  • 7 Мммм

    0 2 Отговор
    То пък Кьонигсег много хубав "измел чак зорите",а вътре все едно се возиш в ЮМЗ от 70-те трябва с антифони да се возиш. В Бугати тишина комфорт и спокойствие, с две думи висш лукс и висока скорост.

    Коментиран от #8

  • 8 dexter

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мммм":

    Ти ако се возил и в двете няма да пишеш тук ...
  • 9 ApoloN

    0 0 Отговор
    Точно така , също както и Koenigsegg правят изрудщини от едно време , само искам да напомня нещо , всъщност много 'разбирачи' не са и чували за Koenig SEC special Мерцедеса от 80те , който още тогава прави 400 км/ч
    dashboard screenshot http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1467407991f.jpg
  • 10 ApooNe

    0 0 Отговор
    По кво я позна че вдига 400 км по километража ли ? Потърси малко в интернет преди да пишеш глупости http://www.germancarforum.com/threads/koenig-mercedes-benz-w126-sec.7425/
  • 11 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    И 1000 да вдига като влезе в задръстване кел файда,а и товарен камион гори по малко от нея
  • 12 ацетабулум

    1 1 Отговор
    Не знам за вас, ама тази кола въпреки че е високотехнолигична, изглежда ужасно. Тя поради това е толкова бърза, за са не я виждат хората! хахахахах
  • 13 Бай Стефан

    0 0 Отговор
    Това нещо на газ върви ли, че ми остана една метанова уредба от таксито? Имал ново купе...... Е като му изгният праговете ще мога ли да си ги сменя?? Тоя карбон заваря ли го СО-то?? Забравили са да му сложат теглич!! Как ще закарам джибрите на казана???
  • 14 Koenigsegg One:1

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "The king":

    Това е колатата Koenigsegg One:1 мой човек и аз не търпя възражения това бугати след 1г.ако вдига 463км/ч.то Koenigsegg One:1 ще вдигне 500.