Last news in Fakti

2 Юли, 2016 07:15 22 605 9

Когато собствения ви автомобил ви плаши до смърт

  • dodge viper

В мрежата попаднахме на обявата на един автомобил, която включва много точно описание на това, на което е способен. Естествено става въпрос за една от култовите машини на 90-те - тогава, когато електрическите системи бяха нещо "убиващо" автомобила. През тези години бе създаден и той - Dodge Viper.

Кубатурата от 8.4 литра и десетте цилиндъра сами трябва да подсказват за нещо внушително, но липсата на каквато и да е било система за сигурност - без дори и ABS, добавя нещо дяволско. Особено при притежанието на 630 нютонметра и 450 конски сили, задвижващи само и единствено задните колела. 

Ето и най-интересните части от описанието: "Цялата кола постоянно ви говори сладки лъжи" - "Ти имаш контрол!", "Какъв си ти, някакъв женчо?", "Направи го, дай газ!". "Не го правете", "Каквото и да става просто недейте". "Първият път, когато тя се опита да ви убие, просто ще седнете на някой тротоар и ще изчакате пулсът ви да се успокои, но веднага ще пробвате пак". "Повтаряйте след мен" - "Аз нямям никакъв контрол над ситуацията", "Но срещу 30 хиляди долара можете да погледнете дявола очи в очи и да вземете този автомобил".

Въпреки описанието в craigslist, автомобилът няма никакви записани катастрофи в застрахователното си досие, изглежда в отлично състояние, навъртял нищожните 18 хиляди километра и цената му е 29999 долара.

Въпреки новите десетки системи за сигурност и сега виждаме спортни автомобили, които биват превръщани в парчета ламарина поради самоуверени "пилоти".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко

    3 0 Отговор
    Никакви системи за сигурност не могат да се преборят с шофьор идиот! Електрониката само пречи да изживеете едно истинско усещане за реална мощ и да покарате кола така както ви се иска.Съвременните автомобили са като певци хванати за гушата!Натискаш педала и чакаш решението на компютъра и една купчина ограничения.При по старите истински спортни автомобили натискаш газта и реакцията е мигновена и смазваща!
  • 2 Гоуст

    0 1 Отговор
    Говориш за идиоти, а по-долу описваш точно какво представлява идиота и как усеща истинската кола - газ до ламарината в жилищен квартал
  • 3 пич

    1 0 Отговор
    Колата е супер, като спортен модел. Това чудо е истинската състезателна шосейна кола. Без допълнителни системи, огромна мощ, здравина - това е истинската кола! Аз не бих си купил автомобил с подобна мощ за пътищата на България, защото и да внимавам пак ще се пребия в тия места. Тук повече от 140 не бих карал дори на Тракия... Това тук е правено от усвояващи парите лапачи, а не от мераклии за нещо свястно. Но самият автомобил си струва парите -това е истинската състезателна кола! Без ограничения - само ти, автомобила и пътя! Риска си е твой...

    Коментиран от #4

  • 4 Чичу Ади

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "пич":

    От известно време живея в Англия и да си призная, иска ми се да имаха поне толкова "лоши" пътища, колкото в БГ.

    Коментиран от #6

  • 5 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Човек, разбира се, може да се пребие с такава кола. Но хората намираха начин да се пребиват с Москвичи и дори с Трабанти.
    Харна си е колата, другото е рекламно есе.
    А има и поговорка -който се бои от мечки, не ходи в гората.
  • 6 укиъп

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чичу Ади":

    е, всички разбрахме, че живееш в М...лия, извинявай, ама тук сме си добре и пътищата са ни супер!
  • 7 коказа

    1 0 Отговор
    Малко фенове на този звяр не знаят че това не е играчка ! На борда на тази машина нямат работа некадърни шофьори , колата е уникална и е само за осъзнаващи във какво са се качили !
    Ама нямала тя системи за сигурност - ами няма я , то със системи и мислещи компютри и баба ша кара напреки на асфалта 8литров мотор със задно .
    Уникален автомобил !!! - с него всичко е в ръцете на пилота , а за безопасно-безразсъдно каране препоръчвам Need for speed !
    Още не съм виждал кола да убие човек - само обратното , хора убиват хора с коли и хора "убиват' коли !
    Говорела колата сладки лъжи - хахахаха...... на депутат са прай а? И пак - УНИКАЛЕН АВТОМОБИЛ
  • 8 Джими

    0 0 Отговор
    Стига сте се дрънкали!Така или иначе никога няма да седнете в такава освен някой от по младите от вас на абитуриенската си вечер
    Това е сериозен автомобил за опитни шофьори.Такива автомобили не попадат в ръцете на случайни палячовци!
  • 9 Morgoth

    0 0 Отговор
    Моята плаши само жената ;)