Last news in Fakti

10 Октомври, 2011 14:09 44 187 4

Skoda пусна евтин седан

  • skoda-
  • rapid-
  • volkswagen-
  • polo sedan

 

Чехите започнаха производство на нов компактен модел, носещ моделното наименование Rapid. Всъщност попълнението в гамата на Skoda представлява "претапициран" вариант на  Volkswagen Polo Sedan.
 
Първоначално бюджетният седан ще се оборудва само с два агрегата - дизелов и бензинов. Нафтовият вариант е с работен обем 1.6 литра и може да се комплектова както с механична, така и с автоматична скоростна кутия.
 
Бензиновият двигател също е с работен обем 1.6 литра, а мощността му е 105 к.с. Всички останали възли и агрегати по автомобила повтарят напълно тези от донора VW Polo Sedan. Новият компактен седан на Skoda е позициониран между моделите Fabia и Octavia.
 
Skoda Rapid се прави в индийския завод на концерна в град Чакан и на този етап ще се продава само на територията на Индия. Цената на базовата версия е $14 000. От чешката компания съобщиха, че в близко бъдеще е напълно възможна появата на модела и на други пазари, в това число и в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    6 1 Отговор
    Това е перфектен автомобил за нашия пазар - караш седан с размерите почти на Пасат, а плащаш първоначална цена и поддръжка като за Поло.
  • 2 триста итридесети

    3 1 Отговор
    никак не е зле за 20 000 лв, само дето за 3 коня влиза в големия данък
  • 3 станимир стоянов

    2 1 Отговор
    супер автомобил като за нас с доказани двигатели бих си го взел ако го продават и тук
  • 4 ВИП АМГ

    3 1 Отговор
    te poprincip avtomobilite na skoda ne sa ot nai skapite.nasocheni sa kam po niskata prosloika.