19 Юли, 2016 14:45 4 909 2

Defender ще живее въпреки ината на Land Rover

  • land rover-
  • defender-
  • джим радклиф-
  • ineos
Defender ще живее въпреки ината на Land Rover - 1

Британският милиардер Джим Радклиф обяви, че смята да поднови Defender въпреки категоричния отказ на Land Rover да му преотстъпи правата върху модела, съобщава Autocar. Легендарният всъдеход бе пенсиониран в началото на годината.

Намеренията на Радклиф да възроди Defender станаха известни в средата на месеца. Тогава милиардерът изрази готовност да откупи интелектуалните права върху модела и част от поточните линии, но от Land Rover бързо отклониха идеята.

"Това няма как да стане. Никога няма да допуснем някой друг да произвежда нашия Defender" коментираха от британската компания. "Нямаме никакви планове да възобновяваме производството на стария модел. Defender е иконата на Land Rover. Той ще продължи да живее, но в ново поколение".

Компанията на Джим Радклиф планира да произвежда стария Defender в напълно нов завод в Северна Англия, в чието строителство ще бъдат инвестирани £250 млн. Възроденият всъдеход ще бъде значително модернизиран, за да отговаря на съвременните изисквания за безопасност и вредни емисии, което означава задължително преминаване на други двигатели. Самият Радклиф сочи като образец за надеждност Toyota Land Cruiser.

Новият Defender най-вероятно ще се продава под различно име заради отказа на Land Rover да се спогоди с ентусиазирания милиардер. Радклиф е основател на една от най-големите нефтохимични корпорации в света Ineos. Личното му състояние се оценява на $6.6 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 red

    1 0 Отговор
    Ако съм разбрал правилно ще бъде с различно име, различни двигатели и ще има разлика в купето за да отговаря на изискванията за безопасност. Къде по дяволите тогава остава автентичния Defender.

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "red":

    Има кинти човека, ще набие няколко камиончета с лири в проекта. Най-вероятно нищо няма да излезе ако не Land Rover Defender, ама поне ще си начеше крастата.