Last news in Fakti

24 Юли, 2016 13:00 26 507 36

Приключенската Lada Vesta отива към поточната линия

  • lada-
  • vesta-
  • cross

Представеният миналата година прототип на "повдигнатата" Lada наречен Cross Concept ще започне своето производство през есента, но първо ще направи премиерата си на автосалона в Москва, който започва на 24-ти август. Заедно с него ще започне производството на неиндефицирано комби, което също най-вероятно ще бъде с премиера на изложението.

Детайлна информация около характеристиките все още не е разкрита, но седанът на Vesta ще бъде оборудван с нов специално разработен за руския пазар 1.8-литров двигател, а стандарният двигател за модела остава 1.6-литров. Задвижване на четирите колела не се очаква, поради факта, че то пряко ще резонира върху цената на автомобила.

Това ще бъде своеоблазен конкурент на Dacia Logan MCV, но въпреки участието с 67.1% в компанията на Renault-Nissan, автомобилът няма да споделя обща платформа с бюджетната Dacia.

Технически характеристики и разход на гориво за моделите на VAZ ( Lada)
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наско

    4 8 Отговор
    За толкова години само това и то с френска помощ ? Нормалните държави работят в услуга на населението си , а не тероризират съседите си . Русия няма пари за пенсии и заплати благодарение на вожда . Те са толкова технологично изостанали от развития свят !

    Коментиран от #34

  • 2 Шаран БГ

    2 3 Отговор
    Това нещо дали е обдухвано в аеродинамичен тунел! Като му гледам "чупките" по тенекиите- много ме съмнява! Че тя още от формирането си руската държава /Киевская Русь/ постоянно е подложена на военни интервенции. И до ден днешен лигите на "великите сили" текат, за да излапат богатствата на тази огромна територия. За леки коли ли да мислят , или за модерно въоръжение ?? Кое по-напред ? Руснаците и за "Жигули" си купиха патента от италианците! Много ни е лесно да съдим/ние , европейците/ руснаците и да ги псуваме по повод и без повод - ей така -по навик !Но никой от нас не си дава сметка при какви условия /природни, политически, икономически, културни и прочие/живее руския мужик!! Искат ,завалиите, да правят коли евтини, икономични и подходящи най-вече за техните природни условия.А щом другите са напред в разработки и технологии, и е възможно да си ги набавят по на сметка---- защо не ???
  • 3 izgoden com

    2 1 Отговор
    За феновете на неочакваните пътни приключения. :)
  • 4 бражо

    4 2 Отговор
    Колата ми харесва, дизайнът като цяло е добър, вероятно и цената също ще е. Вие знаете да ругаете, но пропадналата ни държава дори кисело мляко и ракия не може да прави. Бих си я купил
  • 5 larsen

    0 4 Отговор
    Само мухляри могат да пишат лошо за Русия,защото не са ходили нито в Москва ,Ленинград, а дори и до Киев .Кво дремите пред компа и пишете глупости и зяпате американски простотии.Съберете мънгизи и отидете да видите в тези градове как се живее,сравнете ги с нас и тогава давайте акъл дори и за тази Лада...
    Имам чувството ,че тука само моркови родени след 1990 год. си подмятат разни просташки мнения ,без да са живели в този свят.
  • 6 ЯВЕРТЪ

    2 0 Отговор
    Веднага ще купя една за фирмата.Преди време купих една дачия ,пак за фирмата-подкараха я и до сега е на 250 000 км и се държи много добре.Единствено дето фърли съединител на 180 000, други неща не са се чупили.
  • 7 Wishmaster

    1 0 Отговор
    На мен колата като дизайн ми харесва, браво на руснаците че почват да влизат в правият път.
    Обаче ми се иска когато може авторът да публикува малко повече за двигателите, дали и там ще успеят да наваксат, дали ще вземат направо някой стар двигател от Рено ???
  • 8 onq s konq

    1 1 Отговор
    Това с мойто БМВ ще го направя смешно и на късо и на дълго че и по завой

    Коментиран от #9, #10

  • 9 abv

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Браво щом критерия ти за сравнение е Лада. По-добре си карай BMW и не коментирай, защото си смешен.
  • 10 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Конь, не уточни на кой точно завоЙ. Тотално си неграмотен, не само в политиката и историята. Дано да те вземат отново на бригада та да заработиш с ибрика и за ремонти.

    Коментиран от #12, #25

  • 11 Папагал

    1 0 Отговор
    Насето му намерил лесното. За всяка статия слага един и същи коментар. Копи пейст и аидеее готово. Така се става отличник в България. За тези които му хвърлят по някоя стотинка, справка:http://fakti.bg/world/195417-ruska-invazia-za-chasove-moje-li-nato-da-otgovori
  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Оня с коня очевидно още щом чуе за нещо руско и започва да мята мълнии и пяна на уста.... аз пък харесвам вида на коловозната Веста. Прилича на Дачия Сандеро СтеппенУей, която е много хубава и макар и без двойно предаване дава вид на добър сув. но реално, ако газим в калотии двойното си е двойно. ако новата Веста има двойно няма причина да не е добра кола. руснаците са се доказали като познавачи на коловозната техника и поне откъм всъдеходи и високопроходими машини нямат грешка. Агрегатите им също не са лоши, трансмисиите, но купетата до Лада Самара не бяха добри, няма какво да се лъжем. зависи и от цената, ако е изгодна, автомобила си заслужава. нека не забравяме, че дори и новите уплътнения, агрегат, трансимисия и купе биха дали гаранция дори и без суперлативи за поне едно 5-6 години безпроблемно шофиране, ако се кара по правилата, а не като бъги и без поддръжка. ако видите един джамбазин в село как си кара колите ще ви настръхне косата - купува кола за 400 лева я Опел я друго, кара без никаква поддръжка и като ненормален през дупки, не поддържа ни кола ни акумулатор и като я досдуха за две седмици я хвърли за отпадъци... това не е шофьор а автомобилен терорист... Новата Веста е добър автомобил. Оня с коня още като чуе БМВ и вероятно му излиза пяна на устата от удоволствие? аз лично уважавам БМВ, но не бих си купил. Освен високите цени, то предпочитам една Тойота или сузуки и са по-евтини и гаранцията им е по-дълга... Като слушам как реват двигателите на нови баварки на по 140000 и реват като на стар москвич 408. А хондичките не се и чуват... БМВ е символ на лукс, но не е символ на неотразимо качество, както и Мерседес. да реномето си е реноме, но?...новите флагмани по качество доказано са главно откъм Джапан. Но всеки модел е конкретен. Вестата е добър автомобил и вероятно само факта, че е руски, кара много хора да я плюят. Всъщност руснаците правят нелоши коли и без външна помощ, просто сглобките бяха недотам качественни. ако се бяха постарали повече техните автомобили нямаше да са подигравани сега. Но явно концентрират главно във военната техника а автомобилите на втори план? И донякъде са прави - постоянно някой ги държи в положение за война. Но комбината с други автогиганти им се отрази плюсово - новите им модели по нищо не са по-лоши от останалите по света. аз бих си купил руска кола, ако е баничарка или ван, ако ми върши работа и е на изгодна за мен цена и е икономична. Но Оня с коня ще си таралянка Бавареца и няма и да помисли добро за руска кола...
  • 13 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #12 гост

    Само да попитам.

    Ти Дачия Сандеро СтеппУей виждал ли си поне на снимка ?

    А немери и виж какво общо има Дачия Сандеро СтеппУей с Lada Vesta !!!

    Коментиран от #16

  • 14 Ицо мъката

    0 0 Отговор
    Абе това само ще се сглобява в Русия, колкото китайчетата на Грейт Лоу са български, толкова и това е руско. Бюджетно Рено, разнообразие на другия им бранд Дачия, да се допълни ценовата гама. Ако мечтата ти е нов евтин автомобил без някакви особени качества, стават, за разни служебни да си изкарат лизинга. Аз лично предпочитам кола на 4-5г но от много по висок клас пак за тези пари, но то за това има всичко на пазара, защото клиенти и разбирачи всякакви.
  • 15 гост

    1 0 Отговор
    Разбира се, че съм виждал СтепУей. един колега кара такава, дори ме вози веднъж, в командировка бяхме. Хубаво вози, напълно съвременен автомобил, двигателят е тих, минава по неравностите с лекота, за мен е много добър автомобил. А един комшия в село, се върна от Италия и сега пърпори с нов Дачия Сандеро СтепУей. червен. виждал съм разбира се, но не съм карал самият аз. но съм се возил. много добър автомобил е, но няма двойно. юи въпреки това имаш чувството, че в леки калотии по коларски коловоз няма да те предаде... Аз не говоря за друг автомобил. сравнението между този Веста и СтепУей е приблизително. Веста е по-голямо купе. зависи и какви неща са накачулени по нея, но предполагам е в ценовия конкурентен клас около Дачия Сандеро? но не съм карал Лада Веста и нямам представа какво е усещането. А който не е карал конкретна кола, няма как да знае много неща... на описание е едно, на практика често е различно...
  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "KOREKTOR":

    Коректор, честно казано не съм имал досег с новите руски автомобили на практика - за тях съдя по описанието на характеристииките, по усет за качество все пак не съм брал капини като лисугер имам понятие и от автомобили и то на практика....без двигателят, на колата си, останалото си го оправям сам. но двигателя не съм пекан и не смея... а и има майстори. но относно руските нови автомобили съдя по каквото чуя. тук не виждам някой да кара, а докато не чуеш практиката, останалото са догадки. но съдейки по описанието, никак не е лоша колата. това е работно муле, с по-висок просвет с цел да минава с лекота през ями на пътя и неравни коловози по селски път, без претенциите на джип и офф-роуд. колата е много добра - усещам го от излъчването и. а аз имам усет, повярвай. като видя една кола още и мога да ти кажа доста неща за нея. дори и дали има ръжда под някои места... не е въпроса в мен, а в това - ти и други тук виждали ли сте, карали ли сте или поне някой ваш познат карал ли е новата Веста? Аз нямам пряк досег с автомобила. четох руски сайт, за автомобили, където има и коментарии за новата Веста- хвалят я. но без личен опит не мога да потвърдя, че е нещо суппер. И все пак? по описанието и, двигателят е добър, ходовата част изглежда здрава, зависи каква скоростна кутия ще има...а това не зная? четох че ще има 5-степенна, но може и други да има? Автомобилът е приличен. Аз съм практик шофьор - свикнал съм и на стара Лада, карал съм и Голф 5 нямам мания за лукс. за мен колата трябва да е здрава, икономична, да ти върши работата, която ти е нужна от нея и сравнително евтина поддръжка... Останалите глезотии не ги ползувам честно казано. дали има климатроник не ми пука, понеже не го и ползувам. харесвам да усещам околната среда пряко със сетивата си - те са най-добрият термометър. а, че в колата е 40 градуса не ми дреме...важното е ПЪТЯ и да си свършиш работата. аз да не съм кокона да си глезя телцето с екстри бе? аз съм дъ Бой, което счита, че във всеки момент може да се наложи да излезеш от автомобила и да продължиш пеш. И освен това на смартфона си имам нет, така че метео справки и Лима и други си ги вадя оттам... за какво са ми подгряващи седалките и масажьор на врата? ами аз като се спъна два три пъти в котката на прага и адреналина ме подгрява отвътре бе...

    Коментиран от #17

  • 17 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Нищо не разбрах ... какво искаш да кажеш?

    Коментиран от #20

  • 18 Huidai

    0 0 Отговор
    BMW ne pravqt hubavi dvigateli.... Japan kolite bili tihi.... Ami ednite sa 6-8-10 cilindara, drugite po 1.4 litra i 3-4 cilindara, koe da se 4ue? Karam edin Civic 1.6 benzin, naistina ne se 4uva. No i ne se razbira dali sym natisnal gazta ili spira4kata.
    Kolkoto do Rusiq, jivql sym v USA, sega jiveq v UK. Rusnaci na glava! Bqgat ot strahotnata si durjava, za da jiveqt mizerno na zapad. Edno vreme prez komunizma v bg se dava6e po edin kupon za hlqb i ti se obqsnqva6e, 4e sveta e v krakata ti..... Sy6toto stava sega v diktatorska Rusiq. Moskva, ala bala. Rusiq da ne samo Moskva? Ostanalata 4ast sa kato na6iq severozapad. Pokazatelen fakt za socialnoto im polojenie e kolite koito proizvejdat. Za bedni hora pravqt evtini koli! Po tozi na4in im se nabiva v glavite, 4e shtom mogat da si kupqt nova kola, zna4i ne sa bedni i jivota e hubav! Nqmam ni6to protiv Rusiq, za men sa dyrjava kato vsi4ki ostanali. Sme6ni sa mi trolovete, koito non stop spamqt za velika Rusiq, a tq ne se razli4ava mnogo ot Albania, Bulgaria, Georgia. Razvivali voenna tehnika, za6toto gi zapla6vali..... Koi gi zapla6va? Nikoi ne e trygnal na voina s tqh, a te podobno na amerikancite se 4udqt kogo da napadnat, pyk i bez pri4ina. Mnogo im e razvita voennata tehnika! Mai osnovnoto i prilojenie e da snabdqva afrikanskite i arabskite teroristi s kala6nikov i bombi.

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Huidai":

    Но тук става дума, за новата Лада Веста, не за общ поглед върху живота... Да, никъде не е идеално. Но да вземем впредвид и нас? Ние уж в ЕС щяхме да правим повече пазарна икономика, а тоталитарните бюрократи на постовете съвсем ни закопаха с разпоредбите си и еврокомисари и нашите тарикатчета тук. Е, ние по-добре ли сме от руснаците? в никакъв случай май? Нямаме и 6 милиона вече, а безработицата е огромна? та ние сме едно село в Китай бе, човече, срамота е да има и безработица... Защото бюрократите пречат именно на дребния предприемач, обслужвайки ония, от тях, които накрадоха големите активи от соца на безценица, както и прииждащи чужди корпорации. Е, ние българритев родината си сме на загиване от политици и продажни всякакви, а ти плюеш руснаците? Аз не зная как живеят русснаците - там има и милиардери и бедни просяци. Но ходят повечето им хора на почивка в Гърция, Кипър, Турция, Дубай ии къде ли не, а бабичките уж работеха за пенсиите си, а не могат изкара месеца с тях? Същите терористи като в соца са на власт и сега тук, да знаеш. И понеже няма оправия с тия, младите ни кадри емигрират. И са напълно прави - с терористи на власт, няма живот за човека. Новата Веста не е лош автомобил, а се учудвам че доста хора го оплюват? Ето това е важното - не сте го виждали, не сте го карали, никой специалист като в Топ Гиър не го е пробвал и не ви е дал съвет, а изведнъж за вас той е скапан автомобил, само защото е руски? Ето това е важното - предубедени сте още отначало...а това не е хубаво! как можеш да оплюваш техника, която си виждал само на новинарски сайтове? Аз поразгърнах данни от АутоВаз, от АвтоЖурнал и други, прочетох и практически карали техните автомобили в Русия руски сайтове коментарии мнения и се оказва, че колата е добра. Е, щом тия, които имат повече опит там от мен твърдят това, а прочетох и няколко недобри мнения, в смисъл, на хора каращи Мазди, БМВ-та, Тойоти там и други, така че повечето мнения са добри отзиви. Щом те казват, че колата е добра, мога ли да не вярвам, аз дето не съм я и виждал наживо? Ето точно това искам да кажа - вие сте предубедени, въз основата на вашето презрение към всичко руско май, а не защото колата е лоша? ако струва 14 000 и по-малко и е с добри характеристики, нима не е за предпочитане пред някои други оферти? Рено имат отлични двигатели при това...

    Коментиран от #23

  • 20 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Ето това искам да кажа - оплювате повечето хора автомобила, само защото е руски? А на практика двигателят е на Ренаулт, вероятно и скоростната кутия, ходовата част и платформата са си руско дело, и на практика това е една Дачия МСВ, но излязла от Автоваз. Е, може ли да кажете, че тази Веста е лоша, а че Рено Клио е лошо? защото Рено прави коли и в Турция и в Румъния и Китай и Франция и къде ли не. Но самият Веста е един масов добър автомобил с по-висок просвет, нищо повече или по-малко от Сандеро СтепУей и други подобни. не можете да го сравнявате с друг клас автомобили - той не е Спорт Утилити Вехайкъл или СУВ, не е джип, не е Бус. Той е просто едно повдигнато комби или удължен хечбек - сега се преплита всичко вече... даже и вановете и комбитата често си приличат дотолкова се унифицираха нещата. Как обаче разбрахте, че не е добър автомобила е интересното? Ето това искам да кажа - опрюват доста хора руснаците и руското, а даже не го познават? Аз признавам не съм ходил в Русия, не познавам как живеят сега. Колкото до СССР, той е създаден от еврейската юдомафия, както е създаден и ЕС. Въпреки красивите думи на вид, винаги се налата диктатура било с оръжие било с комисари. Защо не са кръстени например шефове или друго, а точно комисари? Защото са от един и същи корен - Джудит Халифат. Същата е идеята и на Джихада - да се наложи насила световна диктатура на малък кръг над останалите. Е, сега го налагат Шойбле и Меркел и задкулисието не с оръжие, а с директиви... така, че не руснациите са ви виновни, а самите ние сме си виновни. Защо не правим свои автомобили, като сте толкова велики в умовете си? защото търпим мафия на власт и местна и европейска, а преди това и болярска, византийска, османска, фашистка, комунистка, ...но все вредна тираниична мафия. ето затова.
  • 21 Хаха

    3 0 Отговор
    Ти събери малко манги и отиди на запад да видиш как живеят хората!След 89-та Москва не е най-великият град на света,а Русия най-великата държава,осъзнай реалността,комунизма свърши!

    Коментиран от #35

  • 22 ккк

    2 2 Отговор
    По-скоро ще си навра чеп в задника,отколкото да си купя нещо руско!Задето ни държаха 45 години в средновековието,руснаците заслужават да тънат в мизерия!

    Коментиран от #24

  • 23 Huidai

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Az ne govorq protiv Vesta. Daje ne me interesuva. Evtino Reno i ni6to pove4e. Ima nujda ot vsqkakav tip koli. Shisho Bakshisho q o4akva ve4e s netarpenie. Za slujeben avtomobil sy6to stava. Tova im e prilojenieto! Reno investiraha v Lada, za da mogat da lapnat ruskiq pazar, tai kato te ne sa v EU i ima visoki taksi za vnosa. OK, ima miliarderi, ami u nas nqma li? Nai-golemite banditi sa miliarderite unas, sy6tite sa v Rusiq. Ot 200+ miliona rusnaci, ni6to ne zna4i, kato 6epa ot tqh hodqt na more v Garciq i Turciq. Samo ako znae6 kolko mnogo rumanci hodqt na more v Garciq i Turciq.... Pak kazvam, nqmam protiv Rusiq, no tova izob6to ne e velika sila, a edna okradena ot oligarsi darjava. Otidi pogovori s nqkoi rusnak parvo i togava davai ocenka za tqh. Az sam govoril sas stotici na taq tema. A v ruskite medii kakvo da napi6at za Lada Vesta? Nali posle 6te davat Vojda kak e stroil v 2 redici vsiqki glavni redaktori i 6te im obqsni na razbiraem za tqh ezik, 4e v sibir imat ostra nujda ot tqh za da izdavat mestniq vestnik na eskimosite v sledva6tite 30-40 godini.......
  • 24 Ь 7777

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "ккк":

    Бъди сигурен че руснаците не разчитат на твойте пари-те си имат кой да ги купува----от шушляци-като ккк, няма какво да вземат.
  • 25 шшшт

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Може коня да не е написал кой знае какво , но е по темата. А ти Монго си влязал и както винаги, спам , заяждане , о....не. Да се стегнеш , иначе ке има рязане от копейките.
    По темата - не съм фен на руските автомобили , но тази Веста-комби наистина ми харесва , ако беше и с двойно предаване цена нямаше да има. Впрочем, чакаме цената .
  • 26 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    на соцносталгиците тук пожелавам от сърце лади,уази и москвичи.нека ви е !ама гледам не се лъжете ни в крим на почивка ни лада в гаража :)))!!!
  • 27 Максим

    0 3 Отговор
    Щеше да говориш на турски тогава, ако не биха ни защитили руснаци! Кое е по-добро за тебе? Само си преказваш празни думи, защото си празен човек. Ходи в Европа да живееш,щом там ти е по-добре...Ама, на никой не му трябваш дори и в родната си държава. За сега само ти потъваш в мизерия,бро! Осъзнай се! Винаги ще търсиш виновен за нещо! Казваш 45 години в среднивековието,ама като погледнеш какво беше направено с инфраструктура на България няма да мислиш така! Обратно, ще намериш безбройно количество на изоставени заводи и фабрики направени по онова време и развалени и унищожени,след влизането в ЕС. Развалиха всичко,което е имало поне някаква конкурентноспособност на западен пазар и си сидиш без пари и без работа...сигурно руснаци са виновни!

    Коментиран от #28

  • 28 шшшт

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Максим":

    Максимчо, ти нещо си объркал раздела, врътни мишката нагоре и виж какво е написано, тоест, тук хората си обменят мнения за автомобили !
    Какви руснаци, турци, мизерии и ЕС те гонят тебе ве момче ??
  • 29 BatVenko

    1 0 Отговор
    Преди да критикувате що не погледнете ние в България какво произвеждаме.
    Отговора е нищо и половина.
    Оставете хората да си правят кой каквото и както си може. Тоя изостанал, ония не знам си какво.
    Помислете Вие какво направихте във вашият си живот, че сигурно повечето нямате и по един кенеф на село построен с ваши усилия.
    Приятна вечер от мен . . .
  • 30 Иван

    1 0 Отговор
    Винаги съм се чудил на руснаците.... Абе самолети правят, ракети ...танкове.... Как една кола не могат да направят??? .......
  • 31 Бай Стамат

    0 0 Отговор
    Кви са тея дълги коментари ве?
    Да не мислиш, че някой ще ти ги прочете!
  • 32 ацетабулум

    0 0 Отговор
    Бат Венко си е много прав, евала баце!!!
  • 33 12345

    0 0 Отговор
    Тия вдлъбнатини по вратите ще събират доста прах с масълце
  • 34 Сибирь

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Наско":

    Абе , я да видим - селско стопансво - най-голям износител на зърно в света , Русия е лидер в металургията, и цветна и черна, ениргетиката,транспортът , машиностроението,корабостроението,авиацията,химията,космичеките полети ..... толкова изостанали са! Кои съседи тероризират ,бе! Знаеш ли ,че най-малко 4 000 000 украиница са гастарбайтери в Русия ,какво ще стане ако им изтряскат визи,че повечето проститутки в Москва са украинки, ?!
    Някакакъв и той било пълно в англия и щатите с руснаци . Къде в щатите - на Брайтън бийч ,където са руски евреи ли? Или всякакви арменци,грузинци,украинци и т.н.т. се пишат руснаци,както се пишат нашите цигани за българи. Имало е миграция през 90-те ,сега руснаците излизат или като туристи,или като бизнесмени ,или като пенсионери!
  • 35 Сибирь

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хаха":

    "Събери малко манги" и отиди да видиш ,как живеят хората в Русия , и ,че точно сега Москва е най-великият град в света ! Да видиш как им висват ченетата на всякакви японци и западняци! Пълно е със западняци , и не само туристи ,а такива ,които са се пресеили и нещат да чуят повече за Запада ! Влез им в Метрото ,за да видиш красота и организация , виж им улиците , сградите ,парковете! Около всяка забележителност е пълно с туристи!
  • 36 Сибирь

    1 0 Отговор
    .аси ,майна ! Как може да изразявате мнения ,когато дори и си нямате представа за какво иде реч! Била дачия?! Друг път !! Изцяло ладова разработка с изключение на ръчната скоростна кутия,която е френска. Чужи са и част от електрониката и управлението на автоматичните скорости (то е немско).Моторите били на Рено - не са ,на Лада са и според собствениците са супер сполучливи ! Както и целият автомобил ! Най големият руски сайт за автомобили е "Дром" , прочетете отзивите ,тогава говорете!
    А иначе 4х4 няма да има ,защото :
    1. Ще прави конкуренция на други модели ,най-вече Шевролет Нива (то шевролет е само емблемата отпред )
    2. За повечето собственици е ненужно, а и оскъпява и усложнява колата. Калина Кросс показа ,че има сериозно търсене на точно такива модели - комбита с повешен клиренс. Повечето руснаци живеят в градовете, и офроуд са им няколко стотин метра до вилите (тия са маниаци на теме дача,и собствени зеленчуци)