30 Юли, 2016 09:30 6 194 0

Народни суперколи и "жигулита" за западняци

  • най-интересното от седмицата
Народни суперколи и "жигулита" за западняци - 1

Екзотичните автомобили явно вече не са привилегия само за богаташи. Електроинженер от южноафриканската провинция си построи суперкола, китайски ентусиаст бе глобен за управление на самоделно Porsche, а в Италия бе конфискувана лимузина Ferrari, построена от украински майстори. Седмицата не бе особено щедра откъм нови модели, но пък останалите новини компенсираха лятната летаргия на производителите с любопитни находки. Ето някои от тях.


Защо Ferrari-тата са червени?

Народни суперколи и "жигулита" за западняци

Когато Хенри Форд пуска своя легендарен Model T, той казва нещо, което остава в историята, като един от най-интересните автомобилни бисери. "Всеки клиент може да има кола в цвят по свой избор, стига той да е черен".


Mercedes-Benz най-сетне се изправя срещу Bugatti

Народни суперколи и "жигулита" за западняци


Mercedes-Benz планира да разработят свой собствен хиперкар, който да се противопостави на Bugatti Chiron. Информацията е на GTSpirit и според нея новата хиперкола от Щутгарт ще се нарича Mercedes-AMG R50. Автомобилът ще бъде пуснат в чест на 50-годишния юбилей на подразделението AMG, който ще бъде честван следващата година.


Суперкола от африканското гето

Народни суперколи и "жигулита" за западняци


Електроинженер от гр. Гияни в южноафриканската провинция Лимпопо успя да сбъдне детската си мечта да си построи собствен суперавтомобил. Моузес Нгобени нямал никакъв опит нито в конструирането, нито в изработката на коли. Творението му е сглобено от подръчни възли и детайли, открити из моргите. Приключението отнело 3 години от живота на ентусиаста и му струвало 240 000 ранда (малко над €15 000).


Карабинери конфискуваха украинското Ferrari

Народни суперколи и "жигулита" за западняци


Една от най-известните украински "самоделки", лимузината от снимките, която е направена така, че да прилича на Ferrari 430, беше конфискувана. За база на въпросната стреч лимузина украинските майстори използват Peugeot 406 Coupe, но предната и задната част на лимузината копират абсолютно точно чертите на Ferrari.


Глоба за самоделно Porsche

Народни суперколи и "жигулита" за западняци


Полицията в китайския град Джухай глоби местен жител, който се предвижвал по улиците на града със самоделно направен роудстър. Превозното средство, което не е регистрирано е с емблемите на Porsche, но като цяло не прилича конкретно на някой от щутгартските модели.


Виждали ли сте "Жигули" с обратен волан?

Народни суперколи и "жигулита" за западняци


През годините АвтоВАЗ е произвеждал доста автомобили, които са били предназначени само за чужбина. Една такава версия дори е с обратен волан и е предназначена за пазарите във Великобритания. Нарича се Lada 1300 ES и се рекламира със слогана "Повече разкош за по-малко пари".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА