30 Юли, 2016 07:15 4 104 2

Червено и старо - Ferrari 330 Le Mans Berlinetta

  • ferrari-
  • 330 lmb

Ако трябва да научим, какво определя най-скъпите автомобили продавани на търг, то е един незначителен на пръв поглед детайл. Три ноздри в предната част  на моделите от 60-те години на италианците от Ferrari са идентификатора на рекордьорите. Този автомобил обаче, не е очакваното 250 GTO, а мит наречен 330 LMB или Le Mans Berlinetta.

Тази красота с номер на рамата 4381 SA, е една от общо четири автомобила създадени с цел състезания през 63-та и е първата вдигнала 300 км/ч на 6-километровата права Муслан, на трасето на 24-те часа на Льо Ман. Постижението е постигнато от Майк Паркс в същата тази 63-та. Автомобилът се задвижва от 4.0-литров V12 двигател, като шест двойни карбуратори Weber доставят гориво за общо 400 конски сили при 7500 оборота, а трансмисията е четиристепенна ръчна. Колкото и да е странно за някои от нас, това е достигане на литрова мощност още в началото на 60-те.

Поради състезателните си корени автомобилът няма точен километраж, но тук този фактор е един от най-малките, определящи ексклузивността на 330 LMB. Според критици тази машина е по-стойностна от 250 GTO, като за това подпомагат участието и в официална пресконференция на компанията през 63-та, притежанието ѝ от едни отнай-големите колекционери на марката, а и участието и във филма "Духовете на мъртвите" от Федерико Фелини. Според Аукциони Рик Кол, автомобълт ще бъде изложен на ежегодния търг в Монтерей следващият месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 thug life

    0 0 Отговор
    Е добре, къде са ноздрите на черно бялата фотография ?
  • 2 Къро

    0 0 Отговор
    Имат капаци, загледай се.