Last news in Fakti

30 Юли, 2016 18:10 4 619 1

Най-бързият Lotus Elise - Race 250

  • lotus-
  • elice race 250

Отново сме на английска вълна с може би най-бюджетния малък бързак в момента. Ако не в света, то за производителя със сигурност. Най-бързият Elise правен до момента е успял да завърти обиколката на тестовата им писта Хетел за време от 1:33.5 или с половин секунда под това на Elise Cup 220 R. 

Lotus Elise Race 250 разполага с 1.8-литров компресорен четирицилиндров двигател с мощност от 246 конски сили и 250 нютонметра - не звучи много, докато не прибавим към пропорцията теглото от 900 килограма. Скоростната кутия е шестстепенна ръчна, а максималната скорост е 248 км/ч, но това е машина само и едниствено за писта, а там подобни скорости са рядкост. Аеродиманичния пакет на автомобила генерира притискателни сили от 155 килограма при максимална скорост.

Elise Race 250 е напълно готов за състезания - оборудването за отвътре включва пожарна система, карбонова седалка с хомологация и шестточков колан, предпазна клетка с хомологация, волан с бърз демонтаж и заден прозорец от поликарбонат. В технически аспект машината разполага с предна регулируема стабилизираща щанга и регулируеми на твърдост и височина амортисьори. Спирачките са четирибутални AP Racing отпред и двубутални Brembo отзад. За сцепление, задачата е възложена на лепкави полусликове Yokohama ADVAN AO48 обути върху ултралеки джанти с размер 16 инча отпред и 17 отзад. Цената на автомобила е 53500 паунда или 76000 долара.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 0 Отговор
    Това е чиста проба спортна кола, средноразположен двигател и ниско тегло.