Last news in Fakti

5 Август, 2016 07:15 3 919 2

Новата Honda Civic Type R ще бъде представена в Париж

  • honda-
  • civic-
  • type r

Според източници прототипът на най-върховния Civic, от бъдещото десето поколение на модела, ще бъде представен през есента на парижкия автосалон, като ще му партнира и готовата за поточната линия нормална версия. От своя страна Autocar споделят, че автомобилът ще бъде много по-рафиниран и стилен откъм екстериор. Явно прекалено агресивния сегашен Civic, не е имал достатъчно добро представяне в продажбите. В интерес на истината, автомобилът трудно ще се отдалечи от определението "момчешка играчка". За по-разкрепостените по-агресивен пакет ще се предлага, като опция и само там ще присъства този внушителен спойлер на багажника. 

По-итресентата част в двигателния отсек ще бъде следната - агрегатът остава същия 2.0-литров четирицилиндров турбо, но мощноста ще бъде повишена на 340 конски сили и 450 нютонметра изпращана отново към предните колела. Скоростната кутия също остава шестстепенната ръчна, като все още не се очаква автоматична. Ускорението от 0 до 100 ще бъде намалено с цели 7 десети от секундата. Honda имат да си връщат титла - обиколката на Нюрбургринг, която бе отнета наскоро от германския VW Golf Clubsport и чакваме японците да се постараят в тази насока. Този автомобил определено ще достигне до лимита на предното предаване и хич няма да ни учуди ако 11-тото поколение премине към задвижване на четирите колела.  

От българското представителство на компанията потвърдиха премиерата на десетото поколение на Civic в Париж, но не и тази на Type R. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WRX

    1 0 Отговор
    Брутално яка !
  • 2 Красив

    0 1 Отговор
    Няма по-грозна кола от Онда Кибик.Колкото як мотор да има си остава грозотия.Най-важното в един аФтомобил е колибката -да е красива,ръждоустойчива и да не се гъне лесно.Мотори,кутии и др. екстри всеки може да си насади сам.