Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 11:13 4 334 11

Audi тества загадъчното RS1

  • audi-
  • a1-
  • rs1

 

В интернет се появиха шпионски снимки на бъдещото наточено изпълнение на модела Audi A1. Според папараци става дума за серийната версия на RS1, която вече преминава тестове на пистата "Нюрбургринг". Засега от компанията не изнасят никаква официална информация, а дебютът на автомобила се очаква през март догодина в Женева. Дотогава спекулациите по темата ще продължават. Ето и най-актуалните до момента.
 
Съдейки по снимките, може да се заключи, че визията на новото RS1 е изпълнена в стила на концепцията Audi A1 clubsport quattro, която беше демонстрирана през май тази година. Прототипът clubsport quattro беше оборудван с 2.5-литров турбомотор с мощност 503 к.с. и с фирмената система за предаване на въртящия момент и към четирите колела quattro. Тогава от компанията заявиха, че концептуалното А1 може да ускори до 100 за 3.7 секунди.
 
Специалистите в бранша обаче напълно изключват подобен агрегат за серийното RS1. Според една от възможните версии моделът ще разполага с четирицилиндров двулитров турбомотор с мощност 280 к.с., който ще работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия и система quattro. Автомобилът ще е оборудван с мощна спирачна система и спортни седалки. От 0 до 100 ще ускорява за пет секунди, а максималната скорост ще е 240 км/ч.
 
Според друга информация в "наточеното" А1 ще бъде използвана хибридна силова система, включваща електромотор, който ще предава мощността си на задния мост. Електродвигателят ще се захранва от изключително компактен блок от иновационни акумулатори. Очаква се впоследствие тази хибридна схема да бъде използвана и за други модели на марката Audi.
 
Има и трета версия какво ще се крие под ефектната външност на загадъчното RS1. Според нея двигателят ще бъде заимстван от VW Golf GTI, но вместо стандартните за този мотор 210 коня ще бъде форсиран до 250 к.с. Този агрегат ще се комплектова със седемстепенната скоростна кутия S tronic с два съединителя. При този вариант ускорението от 0 до 100 ще отнема шест секунди.
 
Все още не е напълно известна и визията на серийното RS1. Ясно е, че благодарение на нов аеродинамичен бодикит тя ще е различна от стандартната версия. По всяка вероятност RS1 ще разполага и със 17-цолови лети джанти и всички атрибути, присъщи на автомобилите с приставка RS. Всичко това обаче са само догадки, а как всъщност ще изглежда RS1 и какво ще се крие под ефектните ламарини ще разберем най-рано в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    0 1 Отговор
    и кое му е "загадъчното" на това Ауди ???
    вероятно цената
    ----------
    б БГ се тества успешно новата Дачия , която хич не е загадъчна но е Продаваема

    Коментиран от #3

  • 2 Дошо

    1 2 Отговор
    Който и от трите варианта да се окаже истина, никога тези кенефи аЛди няма да могат да се доближат до японската сила!
  • 3 Mafiq

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "аноним":

    @1 Загадка е кой от трите варианта ще се окаже под капака на РС1. Чети първо и тогава се изказвай неподготвен. А иначе по темата - който и да изберат ще е супер резачка. Това е.
  • 4 vlaaa

    0 1 Отговор
    305 ks ne 503...

    Коментиран от #5

  • 5 despeRADO

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "vlaaa":

    @4 конете на концепта са 503
    http://fakti.bg/avto/5498-audi-a1-s-503-ks
  • 6 Някой си

    1 2 Отговор
    Хахахах, , смешни сте японските фенчета, никога ауди нямало да стигнат японската сила. Ахахах немога да спра да се смея...
  • 7 Japan_fan

    1 1 Отговор
    sme6en si ti. a ina4e JAPAN POWER i VIVA DO6O
  • 8 ай стига ве!

    1 1 Отговор
    хахаах,явно не сте чували за лафа: Където свършва германското високо качество,от там започва японският брак!! :) хаха
  • 9 Марто

    1 1 Отговор
    Ей пичове дайте да се изясниме.Искам да ми кажете едно нещо, в което японските автомобили са по-добри от немските или в този случай Ауди??Какъв Джапан пауър ви гони бе смешки??
  • 10 330i

    1 1 Отговор
    жапанка паур ??? има ли слепи? японците са добри ... но има да се учат ... както винаги са го правели... чест им прави че добре учат ... като се замисля какво ли са открили ? компютър ли... двигател ли ....
    ааа сетих се открили са колелото .. преди век, колямо откритие е било ... за тях, та говорим за автомобили .. всичко което са открили за автобилите се изчерпва с по-евтин материал, по-малко кг и все пак ще го призная ... качествената стомана от която правят двигателите и с това се свършва, да не прозвучи като че са номер 1, що то те не са, просто стоманата им е една идея по-слаба от германската и шведската, а купетата половин път по-леки, което обуславя вървежа им и километрите които минават, за да не бъда голослов дайте ми една японска талига с едни и същи килограми и конски сили с едно бмв например (случайно ми дойде на ум) да ги замеряме и да видим ко ше се получи или както винаги ми е било мерак да ги закачиме с въжето и да видим коя ще дърпа ...
  • 11 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    poredniat bokluk ot VAG.samo edin dizain i vizitka v jabkata na patna pomosht.