Last news in Fakti

9 Септември, 2006 19:19 3 708 0

Skoda Octavia Scout

  • skoda-
  • octavia combi-
  • octavia-
  • skoda octavia-
  • skoda octavia scout

SUV-вълната от няколко години не спира да завзема нови пазарни дялове, което подтикна повечето от реномираните марки да включат подобен модел в предлаганата от тях гама. Чехите от Skoda малко поизостанаха в това отношение, но явно водени от максимата “по-добре късно, отколкото никога”, от Млада Болеслав ще зарадват почитателите си с расов SUV в рамките на автомобилното изложение в Париж.

Возилото носи название Octavia Scout и както се вижда от самото наименование и профила на славянина, става въпрос за модифицирана Octavia Combi, която е в състояние да се справи при нужда с по-проблемни терени. Така например, при Scout клиренсът е с до 40 мм по-висок от този при нормалното комби, а и габаритите макар и не с много също са нараснали. Със своите 4 581 мм Octavia Scout е с 10 мм по-дълга спрямо Octavia 4x4, височината й е по-голяма с 13 мм, а широчината е получила бонус от 15 мм. Всъщност мускулестата и атрактивна визия на суровия чешки изследовател освен от пропорциите, добре се подчертава и от новите масивни предни и задни брони, изпъкналите вежди над калниците и плавните преходи между отделните компоненти. За проходимите свойства на културиста красноречиво свидетелстват и огромните алуминиеви седемнадесетцолови джанти. Двойният ауспух отзад, покрит със солидна доза хром пък придава необходимата доза шик и аристократизъм на Skoda Octavia Scout.

Във салона на четириколесното собственикът и неговите спътници могат да се наслаждават на достатъчно удобства. Под централната конзола между двете предни седалки се намира Jumbo box - специално багажно отделение - екстра, с която разполагат предимно автомобилите от по-висок клас. Стилната тапицерия също подхранва усещането за комфорт.

Skoda Octavia Scout е оборудвана с най мощните бензинови и дизелови двигатели в моделната линия. Двулитровият TDI PD разполага със 140 к.с., а бензиновият 2.0 FSI аналог - със 150 к.с. Дизеловият агрегат е стандартно оборудван със системата за филтриране на твърди частици. И двата четирицилиндрови агрегата се предлагат в комбинация с шестстепенна механична скоростна кутия.

В дилърските центрове на компанията чешкият SUV ще се появи още в първата четвърт на следващата година, но за съжаление все още няма конкретна информация за цената, срещу която мераклиите ще могат да се сдобият с него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА