Last news in Fakti

29 Август, 2016 05:30 11 023 7

Военни джипове с изкуствен интелект

  • израел-
  • всъдеход-
  • автономни коли-
  • армия
Военни джипове с изкуствен интелект - 1

Израелските отбранителни сили (IDF) изнесоха една интересна информация, според която имат готова разработка на напълно автоматизирани военни превозни средства. Тези нови автономни всъдеходи ще патрулират самостоятелно по Ивицата Газа.

В плановете на IDF е и оборудване на всъдеходите с оръжия. Ако тестовете преминат успешно автономните всъдеходи ще бъдат оборудвани с картечници, след което такива коли ще бъдат разположени по границите на Израел с Египет, Йордания, Сирия и Ливан.Военни джипове с изкуствен интелект

Освен това в бъдеще, армията ще образува смесени бойни единици на роботизирани превозни средства и войници. В момента, всъдеходите се контролират от разстояние, но от IDF казват, че и в сега технологично имат възможност да дадат изкуствен интелект на новите всъдеходи, както и на системите за контрол на оръжията в тях.

Още през 2011-а САЩ показаха подобни военни автомобили, но до този момент нито един не е постъпил на въоръжение. За разлика от цивилните автономни коли, които се движат по изградена пътна мрежа, технологията при военните е по-сложна, защото те, освен всичко друго, трябва да преминават през най-различни препятствия.Военни джипове с изкуствен интелект


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮююБряяяя

    0 0 Отговор
    Явно на военните вече акъл им не требе... И без това само такива с малко акъл взимат в армията!
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Отдавна остаряха Хамърите на САЩ за бой в градски условия, които имат шест и повече звукови датчици по корпуса и след обстрел , картечницата на Хамъра сама се насочва и отвръща. Евреите сега откриват колелото. Роботизацията на откривне, съпровождане и стрелба по целите отдавна е настъпила. Роботизация и на придвижването на бойната машина едва ли скоро ще настъпи.
  • 3 Ричарт Петров

    1 0 Отговор
    Хубаво е и България да се ориентира да прави вседеходи който са роботизирани, както и дронове.
  • 4 Ваня Давидкова

    0 0 Отговор
    България трябва да произвежда дронове за разрушения. Със взрив по тях да се използват заунищожение на самолетоносач; като през нощта го пуснат да взриви резервоара на самолетоносача, или на някой самолет на кораба резервоара. Така ще се предизвика експлозия която ще предизвика други експлозий и самолетоносача ще бъде унищожен. Може за по сигурно няколко дрона да се пуснат. По същия начин и за кораби превозващи танкове и бойни машини.
  • 5 Петър Боянов

    1 0 Отговор
    Възможно ли е да произвеждаме дронове с монтирано на тях лазерно оръжие или пластичен взрив. Опита никога не лъже.
  • 6 Дафина Ангелова

    1 0 Отговор
    След като е изобратено автомобили сами да се движат, то и военни машини ще може да се направят сами да се движат. Важно е кой пръв ще ги пройзведе.Защото конкуренция има и сред съюзниците кой да владее пазара.
  • 7 Димитър

    1 0 Отговор
    В страната ни има много фирми на световно ниво и държаваята трябва да им помага за разпиряването на деиността си. Има шивашки фирми които шият модерни дрехи за НАТО и полицията. Деиността им трябва да се разшири и дори да правят дрехи за ловджийкакто и модерни елеци с много джобове както и панталини с повече джобове.