29 Август, 2016 00:00 30 944 19

Колко добра може да бъде една състезателна дрифт кола?

Един от най-известните европейски дрифт пилоти - Кристапс Блис, представи новия си състезателен автомобил и нивото му е покъртително. Може би причината се крие в това, че освен зад волана, Кристапс се занимава и със създаването на автомобила в HGK Motorsport. Построен на базата на 2-ра серия на BMW, той ще бъде оръжието в борбата с конкуренцията в американския шампионат Formula Drift. Шасито е изцяло презаварено и е инсталирана предпазна клетка според спецификациите на шампионата, радиаторът е преместен в задната част на автомобила, където е и състезателния резервоар, външните панели са създадени от кевлар, окачването е от специалистите Wisefab, а отпред се намира атмосферен V8 двигател от Mast Motorsport ревящ до 8000 оборота с мощност от 820 конски сили и 920 нютонметра. Това естествено са само малка част от модификациите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен Янков

    1 0 Отговор
    Дрифтът е една огромна изгъзица, десетки загиват у нас всяка година опитвайки се да подражават или като блъснати пешеходци

    Коментиран от #5

  • 2 AUDI

    1 0 Отговор
    До Е36 и Е46!
    Половината от вас се опитват да дрифтират ,но МНОГО МАЛКО наистина разбират как да контролират колите си! СПРЕТЕ-ОПАСНИ СТЕ!
  • 3 Guest

    1 0 Отговор
    До коментар # 2 много добре казано! те са заплаха на пътя защото винаги се опитват да направят повече отколкото са възможностите на автомобила
  • 4 Густав

    1 0 Отговор
    Само не можах да разбера как извадиха 920 Нм от атмосферен мотор, който успяха да поберат във втора серия. По принцип такива моменти се постигат при кубатури от 7 литра нагоре, а такъв агрегат е с размери, които не позволяват да се "завре" в тази предница. Вероятно автора нещо не е прочел както трябва.....
  • 5 Пис

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Росен Янков":

    Дрифта е за определени трасета( Лошото е, че примати като докопат някоя мощна кола и особенно Баварка, понеже са със задно, веднага решават, че пътят е техфен и карат като малоумни. Това е проблема. Блъскат хора, потрошват се и сами и колите си, ненормални. А като иска дрифт, да иде на някой учебен полигон там като няма хора е идеално за дрифтиране на асфарлт. Ако иска пък коловоз да върви на някоя кариера и там ще вдига пушилка колкото ше. Аз не харесвам дрифта. За мен един автомобил вземе ли да пързаля колела или водача му е некадърен или автомобила има проблем. С висока скорост можеш да влезеш в завой, но целта е именно да няма дрифт, защото търка гумите и троши шарнири и другите части. Изобщо това е само за състезатели които гонят супер скорости без оглед дали ще оцелее автомобила. Дрифта е за маниаци. Но добрият водач на МПС не върти и не поднася гуми, той кара като по релси. Такава е идеята на колелото гума - да има добро сцепление, а не да се пързаля.
  • 6 BMW

    1 0 Отговор
    До пис! Като за начало се научи на правопис и след това философствай кой какъв е и кой на кого е фен. На видеото ясно се вижда,че това е високо професионално ниво,а не някакъв уличен хулиган. А сега до Густав! Не ти е ясно защото не си чувал за автомобилни технологии. Има едни хора които се наричат инженери и са много по умни от теб и твоите приятели взети заедно. 1000нм може да извади почти всеки V8 и може да се постави в почти всеки автомобил с изключение на орел корса но и това не е невъзможно. Не мога да разбера хора които отричат добрите автомобили!!!
  • 7 FreeSpirit

    1 0 Отговор
    Дрифта не е изгъзица. Само човек със закърнели разбирания може да каже това. Дрифта е най-майсторския спорт. А хората умират по пътищата защото няма нито една писта където могат да отидат и покарат и да се упражняват. Има стотици стадиони на които манекени се стремят кой да падне най-артистично и това се толерира и се харчат милиони за това.
    А що се отнася до въртящият момент как аджеба влиза мотор в това купе - Густав - разбирам, че нямаш никакви познания и не си виждал никога дрифт автомобил - двигателя се измества назад за да има по-добър баланс, което позволява да влизат по-големи такива. А мощноста си е наука, която се нарича "Динамика н а Флуидите"...
  • 8 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    "Дрифта" е спорт и като всеки такъв е редно да се практикува на определените за целта места и с определените за целта машини. Както аз не практикувам спортна стрелба по панички по улиците на града, така не мога да възприема някой да дрифти по тези същите улици. На видеото ясно се вижда че автомобилите са специално подготвени от професионалисти и се управляват от такива, а трасето е специално затворено за целта.
  • 9 Иван

    1 0 Отговор
    Двигателя e supercharged, а не атмосферен. Отворете сайта на Mast Motorsport и прочетете.
  • 10 Пеньо

    0 0 Отговор
    Я, като толкова ги разбираш напиши RHS 466, пък да видим...
  • 11 Чакала

    0 0 Отговор
    Активен спортист съм от 27 години, практикувам почти всички спортове, но съм на мнение че ДРИФТЪТ може да е наякакъв вид акробация но не и спорт, същото важи и за МОТОКРОСЪТ - абсурдно разораване на селски пътища, скачат като лумпени - това също е някакъв вид акробация с мотори, но НЕ Е спорт
  • 12 BMW

    0 0 Отговор
    Г-н чакал!!! Дрифта и мотокроса както и F1 ,DTM, motoGP и тнт са моторни спортове. А относно акробацията!! се произнася и се пише АКРОБАТИКА !!! г-н спортист

    Коментиран от #13

  • 13 Чакала

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "BMW":

    Много удивителни слагаш бе, да не си некоя примадона
  • 14 Хахо

    0 0 Отговор
    Г-н Чакала може да е имал предвид апробация?Демек:одобрение или признание,че са добри в нещо(дрифт),но не е спорт. БМВ,Моля,недей да поучаваш хората да се учат на правопис,като самият ти не го владееш!! :)
  • 15 BMW

    0 0 Отговор
    По нищо по долу не си личи,че спортист"чакала"признава или одобрява какъвто и да е моторен спорт.Господа всезнайковци да не забравяме какво пише горе:въвеждане на коментар към статиятата,а не кой къде какво прави. Коментирайте статията моля.

    Коментиран от #16

  • 16 AUDI

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "BMW":

    Такива статии могат да превъзбудят някого и съответно да убият друг/други!
  • 17 BMW

    0 0 Отговор
    Ами да се спре производството на спортни автомобили и да се спре публикуването на статии като тази? ХА-ХА невъзможно.
  • 18 кърти

    0 0 Отговор
    Звука от запалването на мотора кърти.Иначе колата със сигурност е подготвена мноооого добре.
  • 19 FAKE

    0 0 Отговор
    ОТ БМВ по-добро за дрифт няма!