Last news in Fakti

30 Август, 2016 10:29 6 878 3

Швейцарци потрошиха 80-годишен Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • phantom iii-
  • range rover-
  • катастрофа-
  • инцидент
Швейцарци потрошиха 80-годишен Rolls-Royce - 1

Класически Rolls-Royce Phantom III от 1935 г. бе унищожен почти напълно само на 2 километра от дилъра Retrolegends в холандския гр. Валкенсваард, откъдето го купил швейцарски колекционер. Олдтаймерът бил качен на ремарке, теглено от Range Rover, който по все още неясни причини се преобърнал при включването в близката магистрала N396, съобщава Telegraaf.

Швейцарци потрошиха 80-годишен Rolls-Royce

Купувачът на ценния автомобил и спътникът му не са пострадали при катастрофата, но според собственика на Retrolegends Хенри Ноулидж каросерията 80-годишната антика не подлежи на реставрация. Той купил наскоро колата от петия ѝ притежател в Португалия и бързо я продал на швейцареца, който смятал да участва с нея на изложение в родината си.

Швейцарци потрошиха 80-годишен Rolls-Royce

Най-евтините оферти за Rolls-Royce Phantom III започват от €50 000, а запазени екземпляри като бастисания в Холандия се продават за €200 000. Според Хенри Ноулидж шасито и двигателят на потрошения олдтаймер можели да се използват за реставрацията му, но той никога вече нямало да бъде оригинален.

Швейцарци потрошиха 80-годишен Rolls-Royce


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Транспортер

    0 0 Отговор
    Да го дадат на горублянските джамбази. За една седмица ще е като нов.
    дажи и километража ще му врътнат на 123к

    Коментиран от #2

  • 2 Дупница

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Транспортер":

    Ще бъде ВИП обява "УНИКАТ" - САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ!!! СПЕШНО!!!
  • 3 КомънРейл

    0 0 Отговор
    Това е практическо помагало за Из Законите на Мърфи.