Last news in Fakti

31 Август, 2016 05:30 47 966 7

Защо да внимаваме при шофиране в тунели?

Защо да внимаваме при шофиране в тунели? - 1

Отговор на този въпрос ни дава едно любопитно видео, разпространено от националното автомобилно дружество на Словакия (Národná diaľničná spoločnosť), доказващо за пореден път, че неспазването на правилата за движение по пътищата е особено опасно в тунели.

Записите от видеото са направени от камерите в няколко от тунелите в страната, показващи ни много ясно какво може да се случи при пренебрегване на основните правила за движение в тунели. А те не са много, някои от тях са неписани, но е силно препоръчително да се спазват.

Като за начало е необходимо да се спазва достатъчна дистанция от поне 70 метра спрямо превозното средство пред вас. Изпреварването в тунел също не е добра идея. За колите без автоматични светлини, пък е задължително включването на фаровете.

Трябва да се спазва и определеното ограничение на скоростта, както и да се следи за светлинната сигнализация на входовете на тунелите. В противен случай е твърде възможно да се озовете в някоя от ситуациите, показани във видеото. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    0 0 Отговор
    Изобщо не ме интересува какво става по магистралите на Словакия,Искам да онода по БЪЛГАРСКИ АННА КАРОЛИНА ШМИДЛОВА :)))))
  • 2 гостенче

    1 0 Отговор
    80% от случките в този клип са породени от видимо отвратителното състояние на настилката в тунела и нямат нищо общо с неспазване на правилата. Тези коли и камиони бяха като на кънки на лед в този тунел.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Миро

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гостенче":

    В кой този тунел бе, тунелите от клипа са няколко, а вместо да пишеш глупости си вземи поука и внимавай в тунелите, защото покрай теб може да пострадат и невинни хора, спазващи правилата.
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гостенче":

    2 са правилата които спазвам безпрекословно при движ в тунел-1/В тунел не се пуши,защото се замърсява въздухът и това влияе на останалите водачи недобре и 2/Не трябва да се кара на заден ход или да се прави обратен завой,защото се поражда съмнение у останалите водачи дали са влезли в правилната тръба.
  • 5 Свещенна простота

    0 0 Отговор
    Заспали шофьори и сняг по платното.Тези ПТП-та стават и извън тунелите.Няма си нищо общо тунела с това.Разликата е че като се праснат в тунел ,после задръстването е по-голямо и достъпа до инцидента е затруднен за службите(линейки,полиция,пожарна) .Защо на големите тунели като Монт Блан 12км.,Сан Готард 17 км,Фрежус 14 км,Караванке 9 км. и др. не стават такива идиотщини?На Вентимиля като се ударят между два тунела на моста,кой е виновен!?Единствената разлика е в адаптирането на очите и това силно зависи от осветеноста на тунела.Така че карайте внимателно,а зимата още по-внимателно,без значение къде се намирате.
  • 6 656

    0 0 Отговор
    Летящият холандец в първите секунди на клипа най ме искефи
  • 7 Пламен

    0 0 Отговор
    Има разлято нещо по асфалта в част от клиповете. Личи си - те тръгват на шейна.