31 Август, 2016 11:07 3 377 7

Bugatti с 4 врати все пак ще има

  • bugatti-
  • galibier-
  • волфганг дюрхаймер

Проектът за серийна версия на концептуалния хиперседан Galibier отново е на дневен ред в Bugatti, съобщава Autocar, като се позовава на Волфганг Дюрхаймер. "Този автомобил никога не е спирал да ме вълнува, защото в него има революционни решения, които никога не са били прилагани в практиката", обяснява шефът на френската марка.

Ако стигне до серийно производство, Galibier най-вероятно ще бъде построен на модернизирана версия на Фолксвагеновата модулна платформа MSB, която лежи в основата на новото поколение Porsche Panamera. Седанът ще се бори за купувачи с наследника на Rolls-Royce Phantom, който се очаква през 2018 г.

Прототипът Galibier бе показан през 2009 г., а две години по-късно ръководството на компания даде зелена светлина на разработката на серийна версия. През 2013 г. обаче Bugatti се отказа от плановете си за седан, за да концентрира усилията на инженерите върху наследника на Veyron

Сега Дюрхаймер явно отново е променил мнението си и нарича Galibier "един от четирите стратегически важни бъдещи продукта на компанията, за които в момента не може да говори. По неофициални данни гамата на Bugatti ще бъде попълнена с голям електрически всъдеход, който ще стане идеологически наследник на Type 41 Royale и ще се конкурира със серийната версия на Rolls-Royce Project Cullinan, и по-малък суперавтомобил, позициониран под Chiron.

Технически характеристики за всички модели на Bugatti - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямам име

    0 0 Отговор
    Сега вече съм по-спокоен!
  • 2 CL500

    1 0 Отговор
    Чак пък да отмъкват клиенти на Ролса, надали. Двата автомобила са с различни концепции, единият е хипер луксозен, аристрократичен динамичен автомобил, а другият е хипер спортен, ултраскъп и луксозен. По лукс Бугати няма как да настигне изведнъж Ролса, та дори и да е 2 пъти по-скъп от него.

    Коментиран от #3

  • 3 silver gost

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "CL500":

    браво за коментара приятел ,напълно съгласен съм.
  • 4 Ле ле

    0 0 Отговор
    Чакаме и комби няма как, след това и ван и до 2020-та баничарка с данъчен кредит!
    п.п. да не забравите и фабрична газова, а и едно метанче върха, ще сте!
  • 5 защо бе защо

    0 0 Отговор
    Алчността до къде води .. ще съсипят тотално марката с тази грозотия .. Оставете хората който разбират ( визирам РР) и си правете хиперкари и не се занимавайте с излишни безмислени дейности в които сте меко казано боси :)
  • 6 muti

    0 0 Отговор
    Бугати-за богати,за нас един ,,Голф" стига!
  • 7 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Нали губеха по половин милион от всеки Вейрон???
    А сега модела с четири врати бил "стратегически"!!!
    Ама големи лъжци тия вагени...