Last news in Fakti

19 Септември, 2016 10:45 45 796 53

Започва строителството на VM Petroleum в София

  • веселин марешки-
  • vm petroleum-
  • бензиностанция-
  • цени на горивата
Започва строителството на VM Petroleum в София - 1

Днес в столичния квартал "Люлин" започват строителните работи на първата бензиностанция на варненския бизнесмен Веселин Марешки в София. С 24-те си колонки за зареждане комплексът на VM Petroleum, разположен в локалното платно на Околовръстния път, ще кандидатства за вписване в Книгата на рекордите "Гинес".

На церемонията по освещаването на обекта стана ясно, че мегабензиностанцията няма да бъде единствената в София и ще бъде последвана от още две или три. Целта на Веселин Марешки е тя да бъде готова до президентските избори на 6 ноември, на които бизнесменът ще участва като независим кандидат.

Горивата на новия обект ще се продават на цените, утвърдени от VM Petroleum в цялата страна. Към днешна дата те са 1.71 лв. за литър дизел, 1.78 лв. за литър А95, 1.98 лв. за литър А100, 0.74 лв. за литър газ и 0.79 лв. за килограм метан. VM Petroleum има 11 работещи бензиностанции в градовете Варна, Разград, Горна Оряховица, Свищов, Силистра, Павликени, Габрово, Айтос, Сливен и Добрич, където появата им предизвика драстичен спад в цените по обектите на конкуренцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guest

    8 0 Отговор
    74ст. за литър газ.... а вчера заредих на 99ст..!
    Какво стана с проверката за картели?
    М....та Ви ненаядохте се на пари....в гроба ли ще ги турите тия пари!!!
  • 2 Penata

    2 1 Отговор
    Май се пада след моста на Филиповци , в посока към кръговото , Вчера минах от там и забелязах някакви излопни работи , Май ше има цените падат за Люлин и околните квартали :)
  • 3 Пената

    5 0 Отговор
    От 6 месеца зареждам на Айтос / даже си нося в туби за да карам в София/ , сега вече ще може да зареждаме свободно , на път мие :)
    Марешки Президент :)
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Да прави, ами какво ще става с наплива там? Как ще се реши движението? Как си го представят другите да продължат да продават с 25% отгоре и да знаеш, че в съседния квартал всеки 100км са ти 2-3 лева по-малко. Годишно са 300лв = гражданска, данък, винетка, та може и преглед. Или все едно напълно без такси да ти е колата ако зареждаш при ВМ. Дали е зле?

    Коментиран от #11

  • 5 гост

    4 0 Отговор
    1.98 лв. за литър А100 - Аз вчера заредих на 2.34 и въпреки 12ст. отстъпка остават едни 24ст. разлика ..... тарата-та-та-а-ааа та-а-арам. Отваряй!!! Ма...чката им шопари, каво стана наистина с картелната проверка? Колко години ви трябват 5, 10 , 15 ... колко ... щото в Гърция за няколко месеца го решиха проблема.
  • 6 Дани

    2 0 Отговор
    Само така.....тук в София са най-скъпите горива. Ходих до Варна и от В.Търново горивата рязко падат. Разликата в газта е 20 ст, а продукта струва под 1 лв ?!?!? Само така ! Марешки президент и премиер едновременно :)
  • 7 Рамбо

    1 0 Отговор
    Марешки FTW!
  • 8 пич

    1 0 Отговор
    Пожелавам на Веселин Марешки успех на президентските избори, такива хора трябват за управлението на държавата, които мислят за народа. По евтините горива могат да бъдат едно много добро начало за бъдещето ни!
  • 9 ГОСТ

    1 0 Отговор
    На Петрол на изхора на Ямбол заредих газ за 65 ст. с отстъпката, а на Газпром в София беше 91 ст.
  • 10 Гоуст

    1 0 Отговор
    Картел на горивата има. Собствениците им са пълни мафиоти. Марешки предизвика драстичен спад на цените, защото всички започнаха да зареждат при него.

    Ама как може да има такива балъци, които си мислят, че го правил за народа и как са щели да гласуват да станел Президент? Малко ли ви лъгаха та искате още?

    Коментиран от #12

  • 11 Йордан

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Наплив надали ще има. Там където Марешки е открил бензиностанции всички останали смъкват цените, до нивото на неговите. В Горна Оряховица бензиностанциите на Лукойл, Петрол, Еко, и всички останали продават на неговите цени.
  • 12 Пената

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гоуст":

    Бе то е ясно че си прави кампания по тоя начин , но никой друг не е направил такъв жест за хората и икономиката -щото и нафтата е ефтина при него , и си мисля че ако е в политиката ще е много по полезен от боко и сие

    Коментиран от #21

  • 13 Бакшиша

    1 0 Отговор
    И като се извият едни опашки от таксита......
  • 14 arbo

    3 0 Отговор
    ихууууууууууууу, на 1 км. ми е от блока
  • 15 Грую

    0 5 Отговор
    Стига с тези бензиностанции! Вижте какво става с климата. Ще се опечем живи в собствените си изпарения от изгорели фосилни горива. Айде измисляйте кола да върви с вода и край. Да се свърши с тези картели и прецаквания.

    Коментиран от #16

  • 16 Гоуст

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Грую":

    Бат Грую, ми то отдавна са измислени алтернативни горива, но няма как да се спре такава империя, която движи икономиката на цял свят
  • 17 гостенче

    2 0 Отговор
    Ако не стане президент ще си проличи дали мисли за народа или само за кампанията. Най много да поизравни цените с останалите и да си проима една добре рекламирана и пласирана верига бензиностанции..... Пък кучетата нека си лаят, той кервана..... не спира!
  • 18 Гост

    1 0 Отговор
    Марешки президент.

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Президент,премиер ако трябва МОНАРХ ако ще и ДИКТАТОР защото този народ не е за " ДЕМОКРАЦИЯ"
    Дай Боже да доживее, щото да направи бензиностанции в цялата страна
  • 20 Джон Смит

    0 0 Отговор
    Точно до GO Petrol!
  • 21 valran

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пената":

    Това е така, но защо сега не разследват за дъмпинг бензиностанциите на веригите, които смъкват цените само в близост до Марешки... Нали преди това ревяха, че правел дъмпинг - на всички негови обекти цената е една и съща, на техните има драстична разлика. Аз зареждам няколко пъти от ВМ в Горна, нищо че съм в Търново и освен по-ниската цена, се оказа че имам и по-нисък среден разход с поне 0,5 л/100 км - на резервоар по 10лв напред!
  • 22 Илия от Самоков

    1 0 Отговор
    Ами, да! Прави впечатление, че всички покрай него свалят цените, щом се появи в близост. Ако реалната цена е тази, на която продават, откъде тогава се вземат резерви, че да свалят толкова цените?! Нали ако губят - ще затворят?

    За качествата на горивата му не говоря! Досега не съм зареждал при него, но нали за горивата на останалите имаше проверки преди години и бяха всичко друго, но не и нормална нафта или нормален бензин. Тук изкараха само сярата в повече в дизела, но пък пък сярата е почти полезна за старите дизели.
  • 23 Варненец

    1 0 Отговор
    Да Ви кажа колеги направих един експеримент,след като "другите"вериги с обекти около VM свалиха цените.Зареждам еднакво количество(бензин 95) на VM и другите.Е с количеството от Марешки минавам повече км !!! На Еко-то момчето което ме обслужва "бърза" да фиксира на колонката предварително сумата за която зареждам... и се съмнявам че слагат по-малко количество.Ще пробвам и ОМV-то което е в района и е със свалени цени.Иначе бензиностанциите,които не са близо до VM продават по-скъпо,така че една и съща верига има различни цени в различните си обекти.А иначе че е предизборен ход спор няма.Едва ли ще бъде избран за президент,но от сега се готви за следващите парламентарни избори .
  • 24 бръм

    0 0 Отговор
    Поредният платен ПР и отдолу един куп бензинови тролове :)
    Panem et circenses - „Хляб и зрелища“ *

    (* Mетонимен израз за повърхностни средства за успокояване. В политически контекст, фразата се отнася към методи за печелене на обществена подкрепа основани не на добро управление, а на отвличане на вниманието или задоволяване на краткосрочни, несъществени искания на населението. Фразата произхожда от политическия живот в древния Рим)

    Коментиран от #25, #26

  • 25 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "бръм":

    Поредния безплатен безсмислен пост!

    Хитрикс, я вземи ти да задоволиш дългосрочно несъществуващите искания на нацията!

    Ти къде си видял безплатен ПР!? Къде си видял някой да ти построи бензиностания без пари?! Я вземи да раздадеш на населението по един електромобил! Я най-добре вземи да се скриеш някъде!
  • 26 dcdss

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "бръм":

    В ПЛОВДИВ КОГАА????????МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ!!!
  • 27 зенит 1

    0 0 Отговор
    Дано да не е само заради изборите
  • 28 Kaco

    0 0 Отговор
    Posle ste piyem i yadem nafta
  • 29 Пенчо

    0 0 Отговор
    Сега ли разбрахте? Тази бенз.станция се строи от поне седмица. Браво на Марешки!
  • 30 мислещ

    0 0 Отговор
    Може да не е най-хубавия, човека е полезен. Не ме интересува етнос политическа принадлежност или каквото и да е. С двех2 ръце.
  • 31 гост

    0 0 Отговор
    тая подлога на бойко за монопол говори а пък има 300 аптеки това какво е....

    Коментиран от #35

  • 32 гост

    1 0 Отговор
    Имам около 30 хил км вече зареждане само от Марешки. Ако сравня с цените на другите бензиностанции съм спестил над 500лв което ми е гражданската, прегледа и двете смени на масла и всички филтри. Разбира се че ще гласувам за него, влияе ми добре на джоба.
    ПС. ако не беше Марешки още щяха да ни стрижат като овце, благодарен съм му!!
  • 33 някой си там

    0 0 Отговор
    марешки със сигурност не е пич,но знам едно че там където е и сваля цените свалят и другите няма какво да говорим все пак се оплакваха че губели пари ама свалят цените
  • 34 Така де

    0 0 Отговор
    Много искренно се надявам да не е политически трик!!!
    Много съм ЗА това което прави този човек. Другите не се оляха ами направо се н..раха да ни клатят и сапунисват. Аз живея на 10км от там но ще зареждам основно там!!! Другите да се ш..ат YES
  • 35 душманин

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Да, има 300 аптеки, но първо не е монополист с тези аптеки и второ са може би най-евтините аптеки.
  • 36 гост

    0 0 Отговор
    В Габрово на LUK -1,78 лв.- А95 без право за ползване на карта с отстъпка
  • 37 цдсжфд

    1 1 Отговор
    Да гласуваме на изборите за Слави трифонов и Марешки да разбием статуквото герб, сдс, бспс, комунисти и тем подобни крадци на държавата вече 26 години
  • 38 Ники

    0 0 Отговор
    Коли с вода вече са измислени.Но какво ще правим с шуробаджанащината в РБ или с хората учили или хич не пипнали да учат но заемат постове които незаслужават.А пенсионерите с големи пенсий на страхотно платени и тихи местенца Летище София например . РВД .СЪД.ОБЩИНА И ДР
  • 39 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    марешки отдавна не продава 100 октана при него е 98
    и отдавна цените му не са същите както когато започна
    а също и качеството му не е на ниво
    зареждайте с удоволствие
    поздрави от Варна
  • 40 ДКостов

    0 0 Отговор
    Късмет и успех!Далечко ми е,но пак от Марешки бих зареждал,а не от изедниците.Стига да му е качествено винаги горивото.
    П.П. А ,знае ли някой от къде му е горивото?
  • 41 Доктора

    0 0 Отговор
    Вярно е, че е по- евтино, на неговите зареждаме камионите,но маалко повече пушляват дизелите не знам зимата как ще е.
  • 42 Пената

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Васичка Атанасова
    марешки отдавна не продава 100 октана при него е 98
    и отдавна цените му не са същите както когато започна
    а също и качеството му не е на ниво ""
    Ako не му струва горивото , ще зареждаме от съседните бензиностанции , в момента в Айтос лукоил продава на същата цена 1.78 , така че няма мърдане дойде ли Марешки цените падат
    Бе що не си влизам в акаунта ? :(
  • 43 niki

    0 0 Отговор
    Много сме мнителни.
    Марешки не е цвете за мирисане, НО.............
    Прави нещо от което всички ние имаме полза.
    Дали го прави за рейтинг,печалба или от любов към родината,няма никакво значение.
  • 44 ГОСТ

    0 0 Отговор
    ей най-сетне и при нас дойде евтиния газ

    Коментиран от #45

  • 45 dragoj40

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ГОСТ":

    Васичка ли си или под..ло..гичка нечия не те знам, но не пиши простотии! Горивата са супер, колата ми познава дизела му само след стотина метра! За какви цени ми говориш? Как да продава на ония цени от края на пролетта, след като се измениха куп обстоятелства? Когато той продаваше дизел на 1,43, OMV до мебелната палата продаваше същото гориво на 1,41, а ЛУКОЙЛ след МЕТРО- на 1,43. Сега те защо не продават на същите цени? На много хора развали сметките, както и с аптеките навремето. Стане или не президент- ценовата му политика ще е тази! Два избора вече загуби във Варна, но аптеките му продължават да са с най- тънките цени! Само мога да честитя на софиянци бъдещата придобивка, а когато започнат и те да зареждат на новата бензиностанция, сами ще оценят дали и колко са добри горивата му!
  • 46 onq s konq

    0 1 Отговор
    Чудя се на еуфорията ви,ама не много...И няма смисъл да ви натрапвам мнението си защото сами ще го осъзнаете но "малко по-късно":)Всъщност основната ви заблуда е,че говорите и мислите за Марешки в ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО И КАТО ЗА ОДУШЕВЕН ОБЕКТ.А то не е така!Той просто е "лицето" на една от най-силните икономически групировки в България,която си е поставила за цел да измести другите /включително и чужди/ от пазара.А девизът си е стар като света-"Избий конкуренцията и после диктувай цените"!С две думи-до сега го правеха едни,сега искат да го правят други и битката е жестока.А иначе "кандидат-президентството " си е между другото!..

    Коментиран от #50

  • 47 аааааааа

    1 0 Отговор
    Браво Веско, голем си.
  • 48 plamen

    0 2 Отговор
    ГОРИВАТА НА МАРЕШКИ СА БОКЛУК ОСОБЕНО БЕНЗИН 95 ЗАРЕДИХ ЗА 20 ЛЕВА 95 БЕНЗИН МИНАХ 60 КМ И ЛАМПАТА СВЕТНА НА ЛУКОИЛ ЗАРЕЖДАМ ЗА 20 ЛЕВА И МИНАВАМ 120 КМ
  • 49 Прост народ сме

    0 0 Отговор
    МАТЕРИАЛНИ СТЕ ВИЕ ! ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩЕ ВИ ИЗЧ.КАТ ГЛУПАЦИ ТАКИВА !!!
  • 50 CL500

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "onq s konq":

    Който и да стои зад когото и да е, важното за потребителя е да получава качествена услуга на добра цена. Факт е примерно, че ЦКБ ми дават най-добър курс при обмяна на валута, ако тези хора имаш в предвид. А ако трябва да си дам парите на някой, то предпочитам да е българин, не руснак, австриец, холандец и т.н. А това с убиването на конкуренцията и диктат на цените, мога да кажа само - хахаха. Ти ги направи много големи бе. Ще убиват милиардните бизнеси на най-големите в света ли? Само държавата може да направи това като направи непривлекателен бизнеса на тези компании в България.
    А друг форумец тук беше споменал, че с А-95 на Марешки минавал 2 пъти по-малко км. Е, аз имам обратните впечатления спрямо Еко да кажем, от които зареждах преди това. А при моята консумация от 20 л. градско, ми прави бързо впечатление колко често зареждам и как върви колата ;-)
  • 51 dragoj40

    0 0 Отговор
    До Пламен- пост 48: Ако държиш на думите си, дай да проверим твърденията ти. Пред свидетели. И ако са верни, ще ти платя горивото и пътните до Варна, ако не си варненец. И публично ще ти се извиня!
  • 52 ludia

    0 0 Отговор
    samo da kaja nesa 24 kolonki a sa 50 prestanete da lujete kato neznaete :@
  • 53 Кози

    0 0 Отговор
    Кефи ме да чета стари коментари на заблудени овчички.
    Ареса ли ви магарешки в парламента???