22 Септември, 2016 14:36 10 937 10

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard издържа на 15 кг тротил

  • mercedes-benz-
  • maybach-
  • s-klasse-
  • mercedes-maybach-
  • s600-
  • s600 pullman guard
Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard издържа на 15 кг тротил - 1

От догодина най-мощната и скъпа S-Klasse ще има бронирана версия с балистична защита от най-високия клас VR9. Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard ще бъде показан пред публика на салона в Париж в началото на идния месец.

Стандартът VR9 гарантира на лимузината неуязвимост при атака с автомат и взрив с тротилов еквивалент 15 кг на разстояние до два метра. Каросерията е подсилена с компоненти от арамид, плочи от специална стомана и многослойни поликарбонатни стъкла.

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard издържа на 15 кг тротил

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard се задвижва от шестлитровия V12 (530 к.с. и 830 Нм), който се монтира и на цивилната версия на модела. Заради теглото от 5 100 кг максималната скорост е ограничена на 160 км/ч по електронен път.

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard издържа на 15 кг тротил

Специалното оборудване на бронирания Maybach включва специален звуков сигнал, две радиостанции, авариен акумулатор и високоговорител. Цените на S600 Pullman Guard в Германия започват от €1.4 млн. Първите лимузини ще бъдат доставени през втората половина на 2017 г.

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard издържа на 15 кг тротил


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислав Попов

    2 0 Отговор
    Направо да поръчам 240 за парламента

    Коментиран от #3

  • 2 Мерцедес

    0 2 Отговор
    6 литров W12 530 коня и ограничена скорост само на 160км/ч ми се струва доста глупаво

    Коментиран от #5

  • 3 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислав Попов":

    Бате, Курнелия като фане скоростния лост ...... нема пускане ......
  • 4 Роман "Маверика"Ценов

    5 1 Отговор
    Супер мега автомобил.Мерцедес най-великите!

    Коментиран от #9

  • 5 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мерцедес":

    Не е глупаво. Автомобила тежи 5 тона. Имате ли си представа как се спира ако скороста е по голяма? Все едно да караш малък автобус със 160км. Не микробус, а автобус. Инженерите са преценили всичко, за такъв автомобил.
  • 6 1234

    3 0 Отговор
    Защо пишете на колко тротил издържа,сега като сложат 16 кг ,и ще я гътнат.
  • 7 Реалист

    1 1 Отговор
    И за какво цялата тая защита ? Ако са решили да те убият - ще те убият, ако ще и Папата да си :) Нали трябва да слезеш от тая кола, или може би ще живееш в нея ?!?
  • 8 Георги

    0 0 Отговор
    Ако човек се пази добре няма как да бъде убит. 10 години работих като ВИП-охрана, повярвайте ми, ако дадената мишена се страхува и знае как да се пази трудно може да бъде убита.

    Коментиран от #10

  • 9 мммдааа

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Роман "Маверика"Ценов":

    дъртия пенсионер пак се въодошеви...ти и МБ си приличате много,- никога повече няма да бъдете полезни на никой, заради лошите ви качества!
  • 10 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Георги":

    Една мишена винаги може да бъде убита, колкото който и да я пази. Най-голям шанс има със смяна на самоличности и държави, за да се загубят следите. Тогава единствено държавни разузнавания имат шанс. Но явна мишена, винаги може да бъде ликвидирана, ако ще и 100 ВИП охрани да я пазят. Най-много и те да се ликвидират.
    А както всички знаем, бронировката на автомобила е единствено да даде време обекта да се изтегли/избяга. С други думи при едно добре организирано покушение, първо ще се замисли с избора на място и средства за блокирането на автомобила на пътя, след което ще се извърши покушението. Примерно дори и някои бронировки, където дават устойчивост прозорците на АК-47 примерно, то това е за единични изстрели. При масова концентрирана стрелба следва проникване, а веднъж станало това... дали гранати в купето, отровен газ или др. обектът става жертва.