Last news in Fakti

24 Септември, 2016 12:58 11 140 9

Започна производството на Honda Civic X

  • honda-
  • civic

Броени дни преди официалната премиера на десетото поколение на хетчбека на Honda на автосалона в Париж, от компанията пуснаха видео от производствената линия във Великобритания, където ще бъде създавана европейската версия на модела. Тя споделя обща платформа с американския си събрат, както и 1.5-литровия турбодвигател и двата вида трансмисии - шестстепенната ръчна и безстепенната автоматична CVT.

Автомобилът е нарастнал значително на размери и това пряко рефлектира върху комфорта - слабото звено на японските автомобили. Багажното пространство гони размера на значително по-големите комбита с обем от 478 литра. Разнообразието от агрегати ще включва и 1.0-литров трицилиндров бензинов турбо, 1.6-литров дизел, както и 2.0-литровия турбо, който ще захранва бъдещия Type R.

Класът на хетчбековете е ужасно труден и пълен с конкуренти и все още Civic, не може да намери мястото си на европейския пазар. Той обаче, ще направи завръщане в Америка и ще допълни седанът и купето, които ще се предлагат там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко Абрашев

    0 0 Отговор
    Имам удоволствието да работя в този завод и смея да твърдя че това е най сполучливия и добре изработен модел на сивик за последните 20 години. Говоря като качество на материалите. Ако позволите да направя малка йорекция на казаното от вас моделът не е Civic X a Civic 2SV. Все още масовото европейско производство не е започнало в момента правим за Щатите и Канада. За европа се произвеждат по 10 коли седмично които се пращат към съответните държави за да могат на местно ниво да си ги рекламират. Очаква се масовото производство за Европа да започне края на идния месец. Вече стартирахме изработката на Type R първите 3бр.слязоха от линията миналия четвъртък. Масово производство за тях се предвижда от януари следващата година. И последната корекция се отнася до хиляда кубиковия двигател. Казали сте турбо мотор, е не би турбо е мотора. За в бъдеще ако имате желание да пишете за марката може да се свържете с мен и да ви дам инфо от кухнята .... така да се каже
  • 2 faktibg

    0 0 Отговор
    Ще се радваме на всичко споделено на [email protected]. X идва от десетото поколение на модела, не от вътрешното означение.
  • 3 Живко Абрашев

    0 0 Отговор
    Да предположих че за това става дума но с малко закъснение... Като цяло преди доста време коментирах ваша статия пак относно сивик и тогава казах за излизането на новия сивик и че колата е доста по голяма от предшествениците си както и много по добре направена. Това беше много преди да излязат каквито и да било снимки или информация за модела. Правехме първите тестови бройки които бяха само за вътрешни тестове. Както и да е, към момента при нас се правят сивик 9-то и 10-то поколение както и CR-V. Относно тези коли можете да питате за всичко което ви интересува. Винаги можете да ме намерите във фейсбук за да дам конкретна информация. На 9ти октомври има мероприятие по повод 30 години от откриването на завода. Ще има трак дей на старите и новите модели ще е интерсно. Ако сте заинтересовани ще направя клипове и снимки и ще ви ги предоставя да зарадваме феновете с малко интересни кадри.
  • 4 iliqn

    0 0 Отговор
    дай точно името във фейса.аз имам сивик 1.4 100 кс и съм супер доволен.кажи ми новия 1.5 130 коня бензин как е.искам да си взема този по нов и по-голям сивик или по-точно кажи ми кой е най-сполучливия бензинов двигател до 150 коня да речем.може да ми пишеш тук [email protected]
  • 5 Живко Абрашев

    0 0 Отговор
    Пиша се по абсолютно същия начин както и тук. Може да пробваш и на латиница zhivko abrashev
  • 6 iliqn

    0 0 Отговор
    благодаря писах ти вече
  • 7 Въпрос

    0 0 Отговор
    Живко мен ме интересува какво се случва с европейският Акорд?Ще има ли такова нещо въобще и с какви мотори и задвижване?
  • 8 ддд

    0 0 Отговор
    наи добри са ся
    аз от мотоциклети съдя
    ама и колите си ги бива
    да има фенове и на други коли
    но как има фенове на ЦСКА розова долина и такива
    даи всички да сме на лудогорец
    знаеш кои са наи добрите
    но си имаш предпочитания:
  • 9 Живко Абрашев

    0 0 Отговор
    Акорд се произвжда в Япония и нямам никаква унформация кога и с какви двигатели ще се предлага за европейския пазар