Last news in Fakti

28 Септември, 2016 07:15 5 711 3

Smart с 2 милиона автомобила зад гърба си

  • smart

При появата си преди цели 18 години, Smart бе приет много хладно, но постепенно се пребори за нишата си и в момента в нея вече има значително количество конкуренти. С иновативния си дизайн, здравитана си и няколкото модела в гамата, дъщерната компания на Daimler завоюва сърцата на феновете на джобните автомобили и с това достигна до цели 2 милиона продадени автомобила. 

С времето, версиите му се приближиха по дизайн и форми, като от тази година и трите модела от гамата се предлагат и с напълно електрическо задвижване. За контраст, още от първото поколение и тунинг специалистите от Brabus "обработват" моделите, но естествено характеристиките не са, като на големите батковци от Mercedes.

Smart вече покрива общо 46 пазара, като странно или не, най-определящата страна е и родната му Германия, следвана от Италия и огромния пазар на Китай. Произвежданите в град Бьоблинг машини, следват неотлъчно технологиите и иновациите, като автомобилите предназначени за града, определено са тръгнали в тяхна посока. 
 

Подробни технически характеристики за моделите на Smart - ВИЖ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    Готини са. Все се питах кой ги прави тези коли, то било Мерцедес. Научих нещо ново тази сутрин.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Не точно, новия смарт е маскирано Рено Туинго от последната генерация. Даймлер ги правиха до последно, но кооперацията им с Рено при двигатели, баничарката и сега при смарт. Няма да се изненадам ако електрическите двигатели са от Рено, те са лидер на Европейския пазар в този сегмент. Инак смарт бе най-интересното возило преди 15г, две такива спират на едно парко място.
  • 3 Смарт

    0 0 Отговор
    Проблемът със Смарт е изключително елементарен. Няма термометър за температурата на охладителната течност. Няма как да следите за промени в поведението на двигателя. Съзнавам, че това е Мерцедес и дизелите им са много надеждни, но има вероятност и да го прегреете при определени условия, без да разберете навреме.

    Вторият проблем е, че за почти всичко, което за останалите автомобили се подразбира като елементарен ремонт - да си смените крушките на фаровете, да огледате за теч от мотора и т.н., трябва да се извади двигателя. Задължителен сервиз.

    Иначе съм карал първата генерация и бе учудващо приятен и динамичен с 1,9 дизел (ако не бъркам), лесно се паркираше и въобще бе като часовник.