30 Септември, 2016 15:39 29 495 30

Разбиха първия руски суперкар

  • marussia-
  • marussia b1-
  • катастрофа-
  • инцидент
Разбиха първия руски суперкар - 1

Един от малкото съществуващи екземпляри от първия руски суперавтомобил Marussia B1 пострада тежко в катастрофа в Новосибирск. 20-годишният водач изгубил контрол над управлението, колата поднесла и излетяла от пътя. При удара в бордюра се откъснал задният мост и част от карбоновата каросерия, съобщава НГС Новости.

Разбиха първия руски суперкар

Шофьорът е син на известния в Новосибирск бизнесмен Александър Сердцев, собственик на бившия официален дилър на Marussia в града. Младият мъж и спътникът му не са пострадали при инцидента, но щетите по автомобила тепърва ще се изчисляват, тъй като моделът е изключително рядък.

Разбиха първия руски суперкар

Според Игор Сердцев причина за катастрофата е спукана задна гума. Той твърди, че карал с не повече от 70 км/ч, когато колата изведнъж кривнала настрани и се завъртяла неколкократно.

Разбиха първия руски суперкар

Пострадалата Marussia B1 е предсериен прототип, пригоден за движение по цивилната пътна мрежа. От модела по различни сведения са произведени между 3 и 18 бройки преди компанията, основана от Николай Фоменко, да банкрутира през 2014 г.

Разбиха първия руски суперкар

Собственикът на суперколата Александър Сердцев твърди, че не вини сина си за инцидента, и се заканва да я възстанови до пролетта. Момчето се уволнило от Въздушно-десантните войски преди половин година, имало две държавни награди и било всичко друго, но не и разглезено богаташче.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Може да не е разглезено богаташче, но със сигурност е лош шофьор. Но нали тати носи мама меси, да живей живота богаташки.
  • 2 Драйвър

    1 1 Отговор
    Руски супер кар звучи като магаднски супер компютър!Те нормални коли не могат да правят взели супер коли да се пробват,естествено,че ще се разбие,както новия "супер танк" се повреди на парада-все пак е руска т.е. е грозна от вън с крадени технологии от вътре но факта,че е произведено от технически не грамотни хора го прави пълен боклук.

    Коментиран от #5

  • 3 Къньо

    1 0 Отговор
    Добре, че не се е претрепало момчето!
    Иначе е ясно - колата е сделана...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДРЪН ДРЪН МНОГГОЗНАЙЛАЙНО

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Драйвър":

    ЗЕМИ СДЕЛАЙ И ТИ НЕЩО АМА ПЪРВО СИ ОБЪРШИ СОПОЛИТЕ... .....

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 НеМиДреме

    1 0 Отговор
    Откъде толкова злоба у вас бе хора???Какви хора сме,само злоба,завист и подигравки из форумите...Имат хората пари,радват се на удоволствия неземни...Нека-халал да са им...Да Сме Живи,Да Сме Здрави,Децата Да Се Смеят...Другото Е*И Му М....та....
  • 8 НеМиДреме

    1 0 Отговор
    Откъде толкова злоба у вас бе хора???Какви хора сме,само злоба,завист и подигравки из форумите...Имат хората пари,радват се на удоволствия неземни...Нека-халал да са им...Да Сме Живи,Да Сме Здрави,Децата Да Се Смеят...Другото Е*И Му Майката....
  • 9 546

    1 0 Отговор
    Днес видях бял Макларън в София, беше паркиран до специализиран сервиз
  • 10 Deathless91

    1 1 Отговор
    Случват се и такива неща, като е супер кола не означава, че не пукат гуми...

    Коментиран от #13

  • 11 Драйвър

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДРЪН ДРЪН МНОГГОЗНАЙЛАЙНО":

    Ако не се криеше зад монитора ти щеше да си бършеш сълзите ,а не аз сополите !Аман от клавиатурни мутри като теб,ако имаш коментар по темата го пиши,иначе не ни заливай с душевния си бълвоч!

    Коментиран от #12

  • 12 СНАЙПЕРА

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Драйвър":

    УПОТРЕБЯВАШ ДУМИ ИЗРЕЧЕНИ ПРЕДИ ТОВА ОТ МЕН КОЕТО НИ ДОВЕЖДА ДО МИСЪЛТА ЧЕ СИ ОГРАНИЧЕН КОМЕНТИРАЩ ТЕМИТЕ ОТ ВИСОКО СЪС САМИЧУВСТВИЕ НА ПЕРСОНА С ДВЕСТА ИЗОБРЕТЕНИЯ И ДЕСЕТ ПОЛЕТА ДО ЛУНАТА А ВСЪЖНОСТ НИЩОТОТО В ТЕБ СЕ ПОМИРИСВА И ПРЕЗ ЕКРАНА А САМОХВАЛНИТЕ И НАДУТИ КОМЕНТАРИ НАВЯВАТ МИСЛИ КАКВО САМОДОВОЛНО И НЕГРАМОТНО И МНОГО ВЕРОЯТНО НЕКАДЪРНО И КОНСУМАТОРСКО СЪЩЕСТВО СИ.....

    Коментиран от #14

  • 13 Геро

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Deathless91":

    Има нещо гнило в обяснението на момчето ми се струва.
    Няма начин при движение със 70км/ч да се завъртиш неколкократно, защото си спукал задна гума.
    Не знам много за колата, но е възможно само ако е със задно задвижване и изключени асистиращи системи при рязко ускорение. Завъртял се е "на пергел" и е изкъртил бордюра.
    С пирон в задната гума няма да стане!

    Коментиран от #15

  • 14 Драйвър

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "СНАЙПЕРА":

    Неграмотнико,коментирай темата ,а не коментаторите!Ако ти е скучен живота (като ти гледам коментара с големи букви съдя,че едва ли си имал нещо общо с друга жена освен майка ти и надали ще си намериш гадже) затова намери си хоби!

    Коментиран от #17

  • 15 Deathless91

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Геро":

    Може пък да не е било пирон, а нещо друго и да е омекнала бързо, стреснал се е и белята готова. Разбира се може и да няма никаква спукана гума и просто да се е направил на мъж, знам ли. Важното е, че няма по-сериозни последствия.
  • 16 beks1

    0 0 Отговор
    със 70км/ч.колата сама ще спре без да натиснеш спирачки хайвнин.
  • 17 СНАЙПЕР

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Драйвър":

    МНОГО Е ВАЖНО СКЪСАНИТЕ ПРОДАЖНИ САМОДОВОЛНИ ДА БЪДАТ ИЗОБЛИЧАВАНИ ЗАЩОТО СКУЧНАТА ДЕМОКРАТИЧНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ДОЙДЕ И СЕ ПОТДЪРЖА ОТ ТЯХ: ЦАРЕТЕ НА НИЩОТО ИЗБЯГАЛИ Я ОТ НОВА ЗАГОРА Я ОТ СЛИВЕН КУПИЛИ СИ БМВЕНЦЕ НО НЕИЗХРАНИЛИ И НЕПОДСИГУРИЛИ НИКОЙ ОТ СЕМЕЙСТВОТО СИ НО ИНАЧЕ МОГЪЩО КФАЛИФИЦИРАТ ДЕЙСТВИЯТА НА РУСИЯ ПУТИН И НАЙ ВЕЧЕ ТУЙ КОЕТО Е СДЕЛАНО НА ИЗТОК.НИЩОЖЕСТВА В ПЪЛНИЯ СМИСЪЛ......

    Коментиран от #18

  • 18 Драйвър

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "СНАЙПЕР":

    Много е важно наистина цървулите да се изобличават снайпер,с неграмотните си коментари с граматически грешки, само с големи букви и без препинателни знаци ти сам вършиш тази работа,сам се показваш какъв "умник"си!Русия няма нужда от неграмотен като теб да я защитава и като правиш тези жалки опити , само и пречиш не и помагаш,ти гледай себе си,научи се да пишеш правилно,намери хубава си работа (сега работиш обща работа най-вероятно с това ниво на грамотност) и повиши личната си хигиена,остави русия да я защитава пропагандния отдел на кремъл,не са опряли до некадърен неграмотник като теб!
  • 19 Боби Турбото

    0 0 Отговор
    70 км.друг път! Със 120 на магистралата предна дясна гума гърми и колата си спира перфектно и то кола с предно.Аман от десантчици зад волана.Че и задния мост скъсал дане е от захар.

    Коментиран от #20

  • 20 Драйвър

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Боби Турбото":

    НЕ бе Боби,просто "суперкара" е Руски-пукаш гума и се разпада на съставни части.И задволанното устройство има значение естествено ако си с интелект на 3 годишно дете като прежде-коментиращия снайпер например нищо не може да ти помогне,но най важна за безопасно спиране след спукана гума е здравината на шасито и колата!

    Коментиран от #23

  • 21 Retry

    0 0 Отговор
    Takiva super koli se karat s super skapi gumi za koito pironi I vidii NE sa problem skorosta sigurno e Bila 270 pone
  • 22 mr A

    0 0 Отговор
    Тази статия е мноого оптимистично написана-продадени между 3 и 18 автомобила?Според уикипедия .ру са произведени 3 прототипа и са регистрирани и съответно продадени още 3 автомобила ако този е един от прототипите с регистрация значи общо са 4 автомобила ,това число 18 как са го измислили?Пише че двигателя е 3.5 V6 на нисан което е добре,но колата изглежда ужасно и като се има предвид руското "качество" на изработка и с 4 продадени автомобила за 7 години нищо чудно,че са фалирали.
  • 23 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Драйвър":

    ти истински ли си????? и ако си да не би да си на 12г.....спукани гуми и здрави шасита ....хайде бе! Браво!...и Маруся , която хвърля дестки милиони, извинявай...стотици милиони във Ф1 е пълен боклук, а?

    Коментиран от #25, #26

  • 24 Stef Soichiro

    0 0 Отговор
    Информация за недъгави бозайници. Смешна работа, визия между Мурсиелаго и LFA, туй добре. Ама е.ааа го у тесния Белорус, а туй с тия 70 и тая гума допълва пейзажа. Все пак да не забравяме, че по принцип такива коли се правят за неграмотни хора със случайни възможности и доходи на МОМЕНТА. Приятна вечер, хубав ден от Stef Soiciro.
  • 25 Драйвър

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "тъй":

    Колега ако не се интересуваш от моторни спортове не коментирай тук защото се излагаш!Прочети във уикипедия.ру Маруся НЕ Е РАЗРАБОТВАЛА коли за формула1!Две години е била спонсор на отбора и за това е носел името Маруся!
  • 26 mr A

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "тъй":

    Не знам ти колко си истински и на колко години точно си ? Какви стотици милиони ти коя формула си гледал бе?Отбора беше английски и се казваше Маруся САМО 1 ГОДИНА!Сега е Върджин рейсинг!Като се заяждаш с хората поне прочети малко инфо ,не пиши глупости от скука!
  • 27 Д-р Менгеле

    0 0 Отговор
    Не знам как някой хора видяха Мурсиелаго и LFA. Аз виждам само клюна на чичо Скрудж. Какъв супер кар с 3.5 двигател от Нисан (най-вероятно 350Z). Тези ниско профилни гуми почти не оказват влияние при спукване, освен при скорост над 200 и пръсване на гумата. Така че, 70 и спукана гума могат да го говорят само за пред децата. Вменяването на Ф1 е просто глупост тук. Добре, че някои вече обясниха защо. Рашките са толкова зле технически, че даже оръжията им не струват, но това ще се разбере най-добре при наближаващата война, причина за която ще бъде поредния болен мозък с комплекс за малоценност, другаря Путкин!
  • 28 Deathless91

    0 0 Отговор
    При 70 км/ч ако се пръсне гумата нямало да стане нищо - вие сериозно ли? Ще му промени траекторията веднага и явно е ударил бордюра и така...

    Коментиран от #29

  • 29 гостенче

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Deathless91":

    ......и е откъснал задния мост ?????? По скоро ти сертиозно ли ??? Тоя пич да бега да се кръсти някъде, че с тази смешна черупка с расов двигател, да се благодари че е жив. Карал е с над 100!!!
  • 30 Deathless91

    0 0 Отговор
    При катастрофа много неща могат да се случат... 70 км/ч не е никак малко, сметни си го колко метра за секунда изминава.