4 Октомври, 2016 07:15 15 766 1

Ford ще възроди офроудъра Bronco

Американския автомобилен гигант се готви да възроди една офроуд легенда - Ford Bronco. Според вътрешнофирмени източници автомобилът ще бъде факт до 2020-та година и ще се произвежда в производствените мощности на компанията в Мичиган заедно с по-малкия пикап Ranger, който изпробвахме през пролетта у нас.

Двувратият Bronco започва своя живот през далечната 66-та година и бързо се превръща в хит, като производството му продължава точно 30 години. До 96-та се изреждат общо пет поколения на модела, но Ford решават да прекратят производството и той е наследен от четиривратия Expedition.

Още от първото поколение, офроудърът влиза по състезанията, като Минт 400 и Баха 500, което преминава в световноизвестното Баха 1000. Това е и моделът участвал в едно от най-известните полицейски преследвания в света - с футболиста О.Джей. Симпсън. Това е и един от непряките прародители на днешните SUV автомобили.
  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bronco29

    0 0 Отговор
    Време е, сред морето от плексигласови псевдоавтомобили, да се завърнат някои динозаври, за да напомнят къде е истината. Дано моделът спази старите традиции : простоустроен, надежден, евтин, консервативен, масивен