6 Октомври, 2016 05:30 3 750 1

Юбилеен Exige от Lotus

Един от най-класическите английски производители - Lotus, продължава с празнуването на своята 50-годишнина с лимитирана версия на по-големия Exige от версията 350. Той ще се отличава нова външност, вътрешност и редица подобрения, като най-основното може би е теглото на вече достатъчно лекия атлет. То е намалено с 26 килограма благодарение на спортни седалки изработени от въглеродни влакна, нови по-леки джанти, както и нов малък литиевойонен акумулатор.

Двигателя е същия 3.5-литров V6 компресор с мощност от 345 конски сили и 400 нютонметра, като благодарение на 1054-те си килограма, автомиблът се изстрелва от 0 до 100 за само 3.7 секунди - територия на супер спортните автомобили. Но не това е главния приоритет тук, а пистата - там машините на Lotus отказват много по-расови и мощни автомобили.

Производството ще бъде ограничено до само 50 броя, като те ще се предлагат във Великобритания, Германия и доли Япония. Компанията постоянно изкарва лимитирани версии на своите модели, но няма как да кажем, че ни дразнят и с удоволствие бихме имали такава бойна играчка в гаража.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Колев

    0 0 Отговор
    Страхотна спортна кола, теглото и показва че е наистина спортна.