11 Октомври, 2016 09:13 8 560 0

В Skoda обсъждат пикап

  • skoda-
  • volkswagen-
  • amarok-
  • пикап
В Skoda обсъждат пикап - 1

Ръководството на Skoda обмисля възможността за разработка на пикап, с който да разшири позициите на марката в Азия, Австралия, а в по-далечен хоризонт - и в Северна Америка. Чехите вече са произвеждали такива модели на базата на Favorit и Felicia, но този път идеята е за товаропътнически автомобил с по-сериозни размери.

Според маркетинговия шеф на компанията Вернер Айхорн, цитиран от австралийското сп. Motoring, евентуалният бъдещото камионче ще се конкурира с пикапи от типа на Nissan NP300 Navara. Най-логичното решение на Skoda би било да се възползва от шасито и агрегатната база на Volkswagen Amarok, който наскоро бе модернизиран и вече се предлага с дългоочаквания 3.0-литров дизелов V6. Разбира се, чешката му версия ще има различно оформление.

Очевидният фаворит за основен целеви пазар - американският - не дава особени шансове на дебютанти. През първото полугодие на 2016 г. продажбите на пикапи в САЩ бележат ръст със 112 476 бройки, но там се купуват доста по-големи машини, а и марката Skoda е практически непозната.

В Европа този клас автомобили не е радват на популярност, което оставя на чехите пазарите в Азия и Австралия. Skoda вече има развита дилърско-сервизна мрежа в Страната на кенгурата, а това би опростило задачата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА