Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 07:15 4 957 1

Прототип на Tesla Roadster се продава за милион долара 

  • tesla-
  • roadster

Преди произведението на Илон Мъск - Model S, да се превърне в световен хит, един друг автомобил постави корените на успеха - Tesla Roadster. Лекият електромобил изграден на базата на Lotus Elise бе първия, който показа, че електрическите автомобили могат да бъдат приложими, но малката като обем ниша не бе предпоставка за голям успех.

Това обаче, не изобщо пречи на собственикът на един от последните прототипи да го пусне в продажба за баснословна сума. Със само 18000 мили или 29000 километра, този автомобил създаден през близката 2008-ма година е пуснат в сайта eBay за нескромната сума от 1000032 долара. Автомобилът е запазил напълно сравнително добрия си обсег от 260 километра.

След време произведенията на Tesla, особено първите, определено ще се търсят от колекционери по света, но в такъв кратък срок това е напълно безумна сума за подобен автомобил. Но света е пълен с различни хора и ние хич няма да се учудим ако автомобилът скоро бъде закупен от някой фен на компанията, а такива определено има.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: хич няма да се очудим
    :)