19 Октомври, 2016 05:30 9 867 3

Ето го китайския мегаватов хиперкар

  • nextev-
  • хиперкар
Ето го китайския мегаватов хиперкар - 1

В края на миналия месец китайската компания NextEV публикува първата скица на бъдещия си хибриден хиперкар с мощност 1 мегават (1 360 к.с.). Автомобилът, който ще се бори за клиенти с доказаните Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder и McLaren P1, има амбицията да се превърне в един от най-бързите в света.

Сега в интернет пространството се появи и първата реална снимка, даваща ни представа как ще изглежда китайския мегаватов хиперкар. Автомобилът е засечен по време на пътни тестове, а фотографията на практика разкрива екстериорният му дизайн изцяло. Най-вероятната дата на дебюта на хиперкара ще е на 21 ноември в Лондон.

Макар да се води китайски обаче, автомобилът ще се произвежда във Великобритания, а е разработен в научноизследователски център в Мюнхен. Повече подробности към момента не са известни. Знае се само, че ще ускорява до 100 за под 3 секунди, ще достига максимална скорост от над 300 км/ч, а цената му ще е над $1 млн.Ето го китайския мегаватов хиперкар


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Че то няколко хеликоптера от по-евтините мога да си купя за тия пари.
  • 2 някой си там

    0 0 Отговор
    екстра си е разработен в Мюнхен все пак,но да не забравяме че тука в бг то нямаме пътища къде да се кара този звяр
  • 3 тихо

    2 0 Отговор
    хахаха, е колко е китайски този хиперкар, разработен в мюнхен, построен в англия, платен с американски долари от китаец :)))