Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 07:15 6 820 0

Лимитирана M4-ка от BMW за титлата в DTM

  • bmw-
  • m4-
  • dtm-
  • champion edition-
  • марко уитман

Тази година пилотът на BMW в култовия шампионат DTM - Марко Уитман успя да затвърди успеха си през 2014-та и за втори път стана шампион. По този случай баварците ще пуснат лимитирана версия на пътния модел, който кореспондира на състезателния автомобил. Наречен M4 DTM Champion Edition, това на практика е GTS, но с придадена автентичност.

В автомобила се намират същите тези 500 конски сили и 600 нютонметра идващи от 3.0-литровия турбодвигател с воден инжекцион, който издава бойни звуци през изпускателната система. Ускорението му пак е тези 3.8 секунди от 0 до 100 и за сцеплението пак отговарят различните 19 и 20-цолови джанти с гуми с размер 265/35/19 отпред и 285/30/20 отзад, а спирането отново е дело на карбон-керамичните спирачки.

Основната разлика тук идва от екстериора и интериора. Отвън автомобилът е комбинация от цвета Alpine White, класическия състезателен трикольор на компанията и много голи въглеродни влакна - ножът на бронята, малките крила в нея, част от праговете, капачките на огледалата, дифузьора, антикрилото на багажника, както и задължителния карбонов таван. Магнезиевите джанти са в нов цвят, който перфектно се връзва с тези детайли.

Карбоновите седалки наричани на жаргон "корита", са облечени във кожа и велур, който е облякъл и други части от вътрешноста. Частичната предпазна клетка вече не е златна, а е в отговор на бялата външност. Лимитираните бройки ще са точно 200 на цена от 148500 евро и прогнозираме, че ще изчезнат "като топъл хляб".
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА