Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 11:25 13 794 9

Китайско Volvo атакува Европа догодина

  • lynk & co-
  • volvo-
  • geely-
  • 01
Китайско Volvo атакува Европа догодина - 1

Lynk & Co, новосъздадената марка на китайския производител Geely, чиято собственост е Volvo, представи първия си модел. Кросоувърът 01 е построен на модулната платформа, която ще залегне в основата на Volvo XC40, съобщава Autocar.

Китайско Volvo атакува Европа догодина

Технически подробности за новия китайско-шведски автомобил все още не се съобщават. По непотвърдена информация Lynk & Co 01 ще се оборудва с 1.5- и 2.0-литрови три- и четирицилиндрови двигатели на Volvo. Ще има и хибридна версия с възможност за зареждане на батериите от битовата мрежа.

Китайско Volvo атакува Европа догодина

Разработеният в Швеция кросоувър е дълъг 4 530, широк 1 855 и висок 1 654 при междуосие от 2 730 мм. Това го прави 114 мм по-къс, 31 мм по-тесен и 59 мм по-нисък от сегашното Volvo XC60. Шведът има и по-дълга с 44 мм база.

Китайско Volvo атакува Европа догодина

Lynk & Co 01 има мултимедийна система с постоянна връзка с интернет и облачните услуги на компанията. Моделът получава също отворен интерфейс за програмиране на приложения, който позволява на разработчици да пишат собствени програми за информационно-развлекателния комплекс на колата.

Китайско Volvo атакува Европа догодина

Според Mashable новият кросоувър ще разполага и с възможност за обмен на цифрови ключове за централното заключване и стартиране на двигателя. Това ще позволи на собственика да съобщава на приятелите и роднините си когато не ползва автомобила, за да могат да го карат и те.

Китайско Volvo атакува Европа догодина

Продажбите на Lynk & Co 01 започват догодина. Първоначално моделът ще се предлага в Китай, а след това ще се появи и в Щатите и Европа. От Geely смятат, че това ще бъде първият китайски автомобил, продаван в големи количества на територията на ЕС.

Китайско Volvo атакува Европа догодина

Lynk & Co крои мащабни планове за разширяване на гамата. След 01 китайско-шведският производител ще пусне още два хибридни модела с логичните имена 02 и 03.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Браво на китайците, знаят от кого да вземат и да произвеждат.
  • 2 Yamaha

    1 1 Отговор
    Ха Е като знаят защо са взели тогава от волво?
  • 3 onq s konq

    1 2 Отговор
    Читавите джипове почват от 280-300 коня нагоре,защото си тежат около 2,5 тона.И не разбирам как се купува кола с 3 цилиндъра вместо с 6 и няма да се забележи при отваряне на капака че половината ги няма!
  • 4 asdasd

    0 0 Отговор
    Взимат от волво, защото са собственици на Волво. Тоест взимат от себе си или не взимат от никой и....и.
  • 5 гост

    2 0 Отговор
    При положение, че притежават марката и компанията няма как да не вземат.
    Факт: Китай се развива точно заради това, заради държавната политика на кооперации, а инвеститорите се зибиват за растеж от двуцифрени суми макар да са наясно, че след 5г технологията им ще бъде открадната и ще имат конкуренция с тяхната крадена техника. Правят го за пари, за краткотрайно облагодетелстване. Там има всичко, все едно отиваш на зеленчуковия пазар за домати, а не на някоя ливада.
    Но в Китай реките не са сини, а червени и кафяви, през половината година въздуха в големите градове е опасен за дишане, колите са на пропусквателен режим заради замърсяването. Звучи ли добре като място за живеене?
  • 6 мелез

    0 0 Отговор
    Някаква не лоша кръстоска между новата Киа Спортидж, Ситроен Кактус, Р. Ровър и Нисан Джук на платформата на Волво.
  • 7 хе хе

    0 0 Отговор
    '.аси името за автомобил - "Lynk & Co"- звучи, като някаква хонконгска адвокатска фирма :)

    "Кво караш ве?
    - Линк и Ко !
    - 'Ко каза 'ко ???

    :)))
  • 8 Киро

    1 0 Отговор
    Поредния боклукчив китайчок!

    Евтини таралясници за евтини потребители!
  • 9 гого

    0 0 Отговор
    Волво са най яките автомобили на света, само някои японски им се конкорират.