Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 11:43 6 860 5

И Fabia ще става SUV

  • skoda-
  • fabia-
  • suv-
  • aratan-
  • airon-
  • pq25

Модата на субкомпактните кросоувъри в Европа добива размерите на епидемия. Само за първата половина от годината продажбите на малки SUV-та на Стария континент са се увеличили с 28% до невероятните 710 794 бройки - с цели 150 000 повече, отколкото през 2015-а.

Прогнозите за дългосрочен ръст не дават мир на производителите, които все още не са се възползвали в пълна степен от потенциала на сегмента. Макар и с известно закъснение, марките в състава на VAG също ще се включат в борбата за разпределението на апетитната торта.

Както изглежда, първа ще бъде Skoda. Шефът на развойния отдел на компанията Кристиан Щрубе не крие, че подопечните му инженери вече работят над субкомпактен кросоувър на базата на Fabia, съобщава британското сп. Auto Express.

Малкото чешко SUV ще бъде построено на същата платформа PQ25, но ще бъде малко по-дълго, широко и високо от хечбека. По план продажбите трябва да започнат през 2018 г. Говори се и за вариант с емблемата на Seat, но сведения за напредъка на испанците по проекта все още няма.

Чехите са нарочили за основни конкуренти на "всъдеходната" Fabia Nissan Juke и Renault Captur. Името на малкото SUV все още не е известно, но според Auto Express от Skoda ще изберат едно от двете патентовани по-рано през годината названия Aratan и Airon.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азбест

    0 0 Отговор
    Като дизайн е много хубаво, само не ми харесва ръбестата линия отстрани над вратите... стои като че е ударена в стена... Абе малко по-изгладено го дайте, докарайте го като Ауди А6 първият модел и ще стане супер. Няма нищо по-практично от една напълно заоблена линия, която да не събира прах, да не задържа вода от дъжд и при миене. Говорим за автоформа...не за футболна топка... Иначе е много готино на вид, със сигурност ще има добри двигатели и ходова част.
  • 2 хайл

    0 0 Отговор
    Не могат да направят японски SUV.
    ВАГ СМЕШНИЦИ

    Коментиран от #3, #4

  • 3 123

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "хайл":

    Е друго си е Субару Джъсти!
  • 4 VAG GROUP GERMANY THE BEST

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "хайл":

    VAG е един от най-добрите концерни в света!
    Като им стигнеш производството и направиш собствен бранд с такива мащаби, тогава ще даваш оценки, хайде сега отиди и се скрий някъде!

    Коментиран от #5

  • 5 VW фен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "VAG GROUP GERMANY THE BEST":

    Вярно VAG са безспорно много добри и аз съм им фен, но в последните години се представят повече от посредствено и то за сметка на клиентите/почитателите/ си - да не забравяме проблемите на TSI двигателите, където отказваха да признаят грешките си, да припомним и пукането на глави на 2.0 TDI. В Skoda специално нещата също не вървят добре - цените се покачват, а новата Октавия поскърцва отвсякъде, в Рапид има проблем с компютъра, с който ти се прецаква цялата кола и Шкода отказват да го покрият гаранционно. Време е да се осъзнаят преди феновете им да се разбягаме по други марки