Last news in Fakti

7 Декември, 2016 22:30 9 170 8

Емоцията наречена Ferrari Finali Mondiali

  • ferrari-
  • finali mondiali

Италианския производител Ferrari бележи всяко плиключване на година с едно великолепно събитие наречено Mondiali Finali. То събира всички възможни състезателни и пътни автомобили на едно място и тази година е първата, в която то се провежна да американска почва на световноизвестната писта Дайтона - на нея се провежда щатския еквивалент на 24-те часа на Льо Ман. Събитието бележи финала на едномарковия шампионат на компанията Ferrari Challenge и последния трак дей от програмата XX, която включва всички автомобилите 599 XX, FXX на базата на Еnzo и FXX-K на базата на LaFerrari. Finali Mondiali служи и за премиера на най-новите автомобили и прототипи на компанията, като тази година бяха представени новото състезателно 488 и SP275 RW Competizione. Естествено и всички притежатели на машини с червеното конче се събират по паркингите на пистите и тук разнообразието е покъртително. За да ви пренесем там, приготвихме най-интересните видеа, на които попаднахме в мрежата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    2 0 Отговор
    КЕФЯТ СЕ ХОРАТА!!!!!!
  • 2 оня с коня

    0 0 Отговор
    Стадо диви коне ,и то мноого голямо.
  • 3 НикиД

    0 2 Отговор
    невероятна пръчка е Ферари по принцип! преди няколко години в Италия се качих на такава кола по време на демонстрация организирана от представителството в местния град. неудобна, тясна, задникът ти се влачи по земята и усещаш и най-малката неравност, като гигантска дупка. освен това интериорът скърцаше, а върхът беше , като ни предупредиха да не оствяме двигателят да работи на място, защото ще прегрее. чудя им се на акъла на тези, дето дават луди пари за такава безполезна вещ, само и само заради гъзарията.

    Коментиран от #5

  • 4 Rado

    1 0 Отговор
    До НИКИД
    Ти ако си се качвал на ферари Аз съм новия държавен глава на бг. Марка която се слави с едни от най издражливите двигатели във формула 1 няма как да прегрява на място и лично съм виждал как в Модена тестват по пътищата ферарита и едно прегряло не видях,само забелязах че колкото и често да минаваха хората винаги се обръщаха да ги гледат. Така че караи bmw-то към селОто.

    Коментиран от #7

  • 5 Bobi

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "НикиД":

    Спал си на кушетката в кухнята , за това ти е скърцал интериора . Облегнат на парното , за това си прегрял Какъвто и гъзар да искаш да си и много пари да имаш , пак няма да можеш да караш Ферари , ако не бъдеш удобрен от тях . Не можеш да си купиш ново !

    Коментиран от #6

  • 6 Д-р Менгеле

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Bobi":

    Брачед, ти да не си излязал от кома след 30 години? Я пак кажи тоя виц за одобрението.... Не си ли чувал за Бенджамин Франклин? Явно още си мислиш, че живеем комунизма. Днес Ферари може да си купи всеки пачкосан с чалма или без.
  • 7 Д-р Менгеле

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Rado":

    Без да съм ходил в Модена, съм виждал повече Ферарита от теб. Какво пречи някой простосмъртен да се е качил във Ферари? Никой не казва, че в гаража си има половин дузина от тях. ИздрАжливи (тази дума сигурно идва от дражетата Тик Так, само 2 калории) ли са тея Ферарита в Ф1? Особенно ако постоят минута на място... Щом са ги тествали и са минавали в Модена, значи не са работели на място. Освен това, тея тестове обикновено се правят на пистата, не на улицата. На улицата се правят рекламите.
  • 8 Д-р Менгеле

    0 0 Отговор
    Ангел Харизанов, Ферари са толкова червени кончета, колкото и жълти и сиви... Странно защо на емблемата червените кончета са черни? Поне зелени да бяха.