8 Декември, 2016 07:15 5 353 3

Porsche със сърце от Mustang -

  • porsche-
  • cayman-
  • mustang

При придобиването на автомобил, на който основната цел е каране на писта, едно от най-важните неща са разходите за обслужване, като при такова каране и двигателят влиза към тях. Когато собственикът на този автомобил стига до кончината на оригиналния шестцилиндров боксер, той се вкарва в размисли относно бъдещото сърце и в заключение решава на даправи едно "богохулство".

То се изразява в напъхването на 5.0-литров атмосферен V8 Iluminator, който принципно се намира във версията Boss302 на Mustang. Със сложната задача по напъхването на значително по-големия на размери агрегат се заемат Limitless Motorworks, но промените дори не налагат заменянето на оригиналната скоростна кутия.

Резултатът дори надвишава мощноста на най-новото 911 GT3 RS - 424 конски сили и 490 нютонметра измерени на колелата или над 500 конски сили и близо 600 нютонметра на коляновия вал. За да се гарантира стабилността на автомобила, той е оборудван с амортисьори от KW и още малки подробности. Теглото леко се е повишило и с всички течности достига 1570, но при тази мощност едва ли има голямо значение. Балансът на автомобила е почти перфектен - 47 на 53 за преден и заден мост. Перфектна пистова машина с боботещ двигател зад гърба - за някои е кощунство, за някои чист прагматизъм, но ефекта е виден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хайл

    0 0 Отговор
    Поредното л..но измътено от краварите!
  • 2 корса

    1 1 Отговор
    Ауууу, немцките ваг-*ни ще се обърнат наобратно!
    Защо е умрел великия боксер бе?
    Сложил е V8 Iluminator, щото са му поискали над 25 000$ за нов от великата ваг- *нска долина без транспорт!
    Ама е станала добре колата!
  • 3 Ефросин

    0 0 Отговор
    Gas monkeys имат епизод със същата гимнастика