8 Декември, 2016 22:30 12 341 5

Pagani Zonda и 12-цилиндровата ѝ опера

  • pagani-
  • zonda-
  • звук

Машините на една италианска компания се смятат от цял свят за произведения на изкуството. Чадата на аржентинецът Хорацио Пагани се създават с огромно старания към детайлите, като това разбира се включва и звука. Настройването на ауспусите се извършва под контрола на звукови инженери и ефекта е зашеметяващ. С премиерата на Huayra, те преминаха към принудителното пълнене, но днес ще обърнем внимание на атмосферната Zonda и нейните дванадесет цилиндъра. Двигателите се създават от AMG, като кубатурата има три варианта - 6.0 за по ранните, 7.0 и 7.3 литра, а мощноста започва от скромните 396 конски сили и достига до 760 за най-лимитираните версии, като RS, LH. Passione, Fantsma, Kiruy, LM и Oliver Evolution.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичу Ади

    2 1 Отговор
    За какво са ти тея бръмчилки, когато ще заглушават касетофона и няма да можеш да чуеш новите хитове на Жиги 100раро, Галена и сие.
    Кефи ме ГТ-Р как само следва Зонда и не може да се забележи. Уникални коли са тези Пагани. Трябва да си луд, ако си прежалил 1 милион за кола и да не си вземеш едно Пагани. Единствено Ферари им съперничи като класа на дизайн и звук.
  • 2 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    кърти кърти пълна лудница е
  • 3 112

    0 10 Отговор
    Нисана без проблем може да бъде тунингован и над 2000 коня, тогава ще му дишат прахта. А в това Пагани ако изпилят още малко AMG двигателя и ще се потроши.

    Коментиран от #5

  • 4 некойси

    2 1 Отговор
    За такива коли винаги ще има място в ерата на електрическото здвижване.
  • 5 Д-р Менгеле

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "112":

    А мозъчната ти дейност тунингована ли е, или от AMG са я изпилили и се е потрошила?